Pikant proteinrig grøntsagssuppe med hytteost

Prøv vores opskrift på en lækker og cremet grøntsagssuppe med et proteinboost fra hytteost. Suppen er fyldt med bagte grøntsager som gulerødder, tomater og peberfrugt, og toppet med friske krydderurter og et strejf af chilisauce. Den er nem at lave, rig på smag og passer perfekt til en sund og nærende middag.

Tid i alt: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Antal:
Udgivet d. 21. januar 2025 af SenseMyDiet

Det skal du bruge

Ovnbagte grøntsager

2 gulerødder
2 peberfrugter, røde
4 tomater
1 løg
1 hvidløg
1 tsk. salt

Andet

1 bouillon, terning
2 ½ dl kogende vand
450 g hytteost

Topping

1 dl krydderurter efter eget ønske
1 spsk. chilisauce
Madlavningstilstand (Undgå din skærm går ud)
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Bemærk: Her er der sparet på håndfuld 4 og fedt og skruet op for grøntsagerne og protein. Hvis du sparer et eller flere steder i spisekassemodellen, kan du skrue op et andet sted.
Bemærk: Der er brugt et helt hvidløg med cirka 10 fed hvidløg i.

Sådan gør du

1
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
2
Skræl gulerødder og skær dem i stave. Skær peberfrugter i store stykker og halvér tomaterne.
3
Pil løg og skær i kvarte. Behold hvidløget intakt i skallen men skær bunden af, så du kan se bunden af hvidløgsfedene.
4
Læg bagepapir på en bageplade og fordel grøntsager på. Krydr med salt. Bag dem i cirka 30 minutter til grøntsagerne er møre. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i cirka 5 minutter.
5
Rør bouillonterningen op i kogende vand.
6
Kom hytteost og de bagte grøntsager i en blender. Pres de fede hvidløg ud af skallen ned i blenderen. Hæld bouillon ved og blend til du får en ensartet suppe. Varm den eventuelt lidt op før servering.
7
Hak krydderurterne.
8
Anret i en forvarmet dyb tallerken og pynt med chilisauce og krydderurter.

Tips og gode råd

Tip #1
Smag suppen til med de kydderier, du kan lide og brug de grøntsager, du har på lager - det er en god tøm-køleskabsret.
Tip #2
Der er plads til, du kommer lidt olie på dine grøntsager inden de kommer i ovnen eller direkte på toppen af den færdige ret. Du kan også bruge pesto eller creme fraiche. Hvis du gerne vil have lidt bid i retten, kan du drysse hakkede nødder eller brødcroutoner på toppen.
Tip #3
Man kan også tage en halv portion i en skål og lægge kød, fisk, æg eller bælgfrugter ovenpå sammen med salat, rødløg og avokado.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Gulerod; løg; peberfrugt, rød; tomat
Håndfuld 3:Hytteost
Smagsgivere:Bouillon, terning; chilisauce; hvidløg; krydderurter efter eget ønske; salt
Frit:Kogende vand

Næringsindhold

1 Portion Total
Kcal:405810
Fedt:13 g26 g
Kulhydrat:33 g66 g
Kostfibre:9 g18 g
Protein:32 g64 g

Energifordeling i %

Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt