Sojabagt laks med spicy agurke-quinoa salat

Det asiatiske køkken er bortset fra de stærkeste retter generelt meget skånsomt for maven modsat det italienske eller franske køkken, der indeholder meget brød, pasta, løg og hvidløg. Retter baseret på ris og risnudler er for mange nemmere at fordøje og undlader man hvidløg, så er mange af de asiatiske køkkens smagsgivere som sojasovs, karry, ingefær, toppen af forårsløg samt fiske- og østerssovs også alle mavevenlige. Denne sojabagte laks med agurkesalat kan også serveres med risnudler eller kogte ris i stedet for quinoa og har du ingen problemer med hvidløg, vil det være en lækker tilføjelse når man rør det i sojaen til den bagte laks.

Tid i alt: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Antal:
Udgivet d. 12. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Aguke-quinoasalat

35 g quinoa, rå
½ agurk
2 forårsløg
1 spsk. sukker
2 spsk. hvidvinseddike
½ chili
1 håndfuld koriander
10 g peanuts
½ tsk. fiskesauce

Sojabagt laks

140 g fersk laks
½ spsk. sojasauce
1 tsk. sesamfrø
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2
Kog quinoa efter anvisning på pakken. Lad den efterfølgende dryppe af og køle lidt af.
3
Læg laks i et ovnfast fad, og dryp med sojasauce og drys med sesamfrø. Bag fisken i 12-15 minutter.
4
Skyl agurk og forårsløg. Skræl agurk, halvér og fjern indmaden med en ske. Skær herefter i skiver. Skær forårsløg i tynde skiver. Hvis du har irritabel tarm skal du kun anvende den grønne top af forårsløg.
5
Bland sukker og eddike i en skål til sukker er opløst i eddiken. Tilføj agurk og forårsløg til dressingen.
6
Hak chili og koriander fint og vend med agurk og forårsløg. Vend så med quinoa og smag til med fiskesaucen. Hak peanuts.
7
Servér laksen med salat til. Top med penatus.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Agurk; forårsløg
Håndfuld 3:Fersk laks
Håndfuld 4:Quinoa, rå
Fedt:Peanut; sesamfrø
Smagsgivere:Chili; fiskesauce; hvidvinseddike; koriander; sojasauce; sukker
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt