Stegt laks med ærtemos og sugar snaps

Tid i alt: 25 min.
Arbejdstid: 25 min.
Antal:
Udgivet d. 22. august 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Stegt laks

1 tsk. olivenolie
140 g fersk laks
flagesalt
friskkværnet peber

Ærtemos og sugar snaps

1 løg
1 tsk. olivenolie
3 dl grønne ærter, dybfrost
flagesalt
friskkværnet peber
100 g sugar snaps
½ citron

Topping

1 dl dild
1 håndfuld ærteskud
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Varm olien op på panden og steg laksen cirka 2-3 minutter på hver side, alt efter tykkelse, drys med salt og peber undervejs. Tjek forsigtigt med en skarp kniv, om laksen er stegt som du vil have den. Den kan spises selvom den ikke er gennemstegt, men stadigvæk er lidt lyserød indeni.
2
Hak løg og steg dem på en panden i olivenolien, til de er bløde uden at tage farve. Tilsæt ærter, salt og peber og steg dem i cirka 3 minutter. De må ikke skifte farve og blive army-grønne.
3
Hæld ærterne fra panden og op i en foodprocessor. Kom derefter straks sugar snaps på panden og steg dem 2 minutter, mens du laver ærtemosen. Drys sugar snaps med lidt salt og peber.
4
Riv skallen på citron helt fint. Gem den ene del til pynt på laksen og den anden del til ærtemosen.
5
Kom lidt citroncitronsaft i foodprocessoren til ærterne, både for at holde på farven og give noget syre. Tilsæt halvdelen af citronskallen. Blend til du har en grov mos, tilsæt eventuelt lidt kogende vand, alt efter hvor cremet eller grov du vil have mosen.
6
Servér laksen med citronsaft på, citronskal og dild. Læg ærtemosen ved og top med sugar snaps og ærteskud.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne ærter, dybfrost; løg; sugar snaps
Håndfuld 3:Fersk laks
Fedt:Olivenolie
Smagsgivere:Citron; dild; flagesalt; friskkværnet peber; ærteskud
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt