Bagt æggekage med tomat, kartoffel, porre og krydderurter

Æggekage er en klassiker fra det danske traditionskøkken, og for mange bringer den måske endda minder frem om frokoster fra barndommen, hvor mormor – eller andre – havde gjort sig lidt ekstra umage. I versionen her må mormors æggekage med bacon, tomatskiver og rugbrød på siden vige for en bagt æggekage med fyld bestående af kartoffeltern og stegt porre. Til sidst tomat og to forskellige krydderurter på toppen.

Tid i alt: 40 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 29. marts 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Omelet

130 g kartofler
1 porre
3 æg
1 spsk. fraiche, maks. 9 %
salt og peber
1 tsk. olie
1 tsk. smør

Topping

1 tomat
1 spsk. purløg
1 spsk. persille
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2
Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette tern, og kog dem i letsaltet vand, til de næsten er møre. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af.
3
Rens porre fri for jord og skær i ringe.
4
Pisk æg med fraiche, og krydr med salt og peber.
5
Steg porre i olie og smør på en pande ved jævn varme i 2 minutter. Kom kartoffeltern ved, og steg videre i 2 minutter. Kom pandens indhold i et ovnfast fad eller brug panden, hvis den tåler ovn, Hæld æggeblandingen over, og sæt fadet eller panden i ovnen i 20-25 minutter, til æggemassen har sat sig.
6
Skær tomat i tynde skiver, og snit krydderurterne.
7
Fordel tomatskiver og krydderurter på æggekagen ved servering.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Porre; tomat
Håndfuld 3:Æg
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; smør
Smagsgivere:Persille; purløg; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt