Spejlæg med bønner, avokado og tomat

Denne morgenmad er enkel og mættende fordi den er rig på protein fra æg og bønner samt gode kostfibre fra bønnerne og avocadoen. Retten egner sig godt til en weekendmorgen sammen med en god, stærk kop kaffe eller som en del af en skøn brunch.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 15. februar 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

½ spsk. olie
2 æg
½ ds. kidneybønner, tilberedte
1 salt og peber
½ avokado
1 tomat

Andet

½ lime
2 spsk. fraiche, maks. 9 %
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Varm en pande op med olie ved medium varme. Slå æg ud på panden som spejlæg. Lad spejlæggene sætte sig. Tilsæt så kidneybønnerne til panden. Tag gerne lidt af væden fra dåsen med, så bønnerne ikke er for tørre på panden. Lad dem varme igennem, så både æg og bønner er klar på samme tid. Krydr med salt og peber.
2
Fjern sten og skal fra avokado. Skær avokado og tomat i skiver.
3
Anret spejlæg og bønner sammen med avokado og tomat. Kom fraiche ved og pres limesaft over retten.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Tomat
Håndfuld 3:Kidneybønne, tilberedt; æg
Fedt:Avokado; olie
Smagsgivere:Lime; salt og peber
Mælkedressing:Fraiche, maks. 9 %
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt