Omelet med spinat, feta og pinjekerner samt kefir

En omelet er en god og mættende start på dagen, men omeletter kan i princippet både spises morgen, middag og aften og varieres med mange forskellige typer ost og grøntsager. Opskriften er udviklet til SenseMyDiets tema om mad, der giver ro i maven med særligt fokus på dem, der er ramt af lidelse irritabel tarm. Den kan godt spises af alle og er hverken besværlig at lave eller dyr at lave. Pinjekerner kan udskiftes med græskarkerner eller sesamfrø, hvis du vil have en anden type knas på toppen.

Tid i alt: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Antal:
Udgivet d. 12. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

40 g babyspinat
35 g feta, 31+/ 18 % eller derover
1 tsk. olie
2 æg
1 spsk. laktosefri minimælk
salt og peber
1 spsk. smør
1 spsk. pinjekerner
1 tsk. purløg
100 g cherrytomater

Drikkevare til maden

2 dl kefir, maks. 5 g sukkerarter pr. 100 g
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Skyl spinat og lad den dryppe af i en sigte.
2
Dræn feta for væske og mas stykkerne lidt med en gaffel, så det smuldrer.
3
Varm olie op på en pande til middelhøj varme og tilsæt spinat og feta. Steg det til spinat er faldet sammen og fetaen er varm. Kom fyldet i en skål og stil til side mens du tilbereder omeletten.
4
Pisk æg med mælk samt salt og peber.
5
Opvarm smør på panden ved middel varme og vær sikker på at smør er jævnt fordelt på panden og lidt op ad siderne. Kom æggemassen på panden og steg til den er gylden på undersiden og begynder at slippe panden.
6
Kom nu spinat og feta tilbage på den ene halvdel af omeletten og fold den sammen om fyldet, så den ligner en halvmåne. Steg yderligere færdig til æggemassen er stivnet, men stadig blød og cremet.
7
Rist eventuelt pinjekernerne. Del tomaterne i mindre stykker og hak persillen.
8
Servér omeletten lun med pinjekerner, cherrytomater og purløg på toppen. Drik eventuelt et glas kefir til.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Babyspinat; cherrytomat
Håndfuld 3:Æg
Fedt:Feta, 31+/ 18 % eller derover; olie; pinjekerne; smør
Smagsgivere:Purløg; salt og peber
Mælkeprodukter:Kefir, maks. 5 g sukkerarter pr. 100 g; laktosefri minimælk
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt