Torsk i hvidvinssauce med citron og basilikum samt grønne bønner og kartofler

Hvid fisk er for mange meget mildt for maven, men mildt er ikke ensbetydende med at maden bliver kedelig. Her serveres torsken i en lækker sauce baseret på hvidvin, citronsaft, basilikum og pinjekerner. Saucen er en kold sauce, så den kan også anvendes som dressing i en salat eller som en slags pesto. Lav derfor gerne en større portion, da den sagtens kan holde sig nogle dage på køl.

Tid i alt: 55 min.
Arbejdstid: 35 min.
Antal:
Udgivet d. 19. april 2023 af SenseMyDiet
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Torsk

300 g torsk
2 spsk. smør
salt og peber

Sauce

1 dl hvidvin
1 citron
2 dl vand
½ hønsekødsbouillon, terning
1 dl frisk basilikum
2 spsk. pinjekerner
2 spsk. olie
salt og peber

Tilbehør

250 g kartofler
200 g grønne bønner
150 g spinatblade, rå
Få mere ud af vores opskrifter

Som medlem af SenseMyDiet får du adgang til vores madplaner, der indeholder 21 måltider hver uge. Du kan selv tilpasse madplanernes måltider eller vælge en af de andre 800 opskrifter.

Spar penge og undgå madspild ved at kæde måltider sammen over flere dage og optimere dit indkøb. Alle måltider/opskrifter er næringsberegnede.

Bliv medlem
Denne opskrift er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem

Sådan gør du

1
Kom torsken i et fad i en passende størrelse og hæld hvidvin over. Pres også halvdelen af citronen over. Dæk fadet til med film og lad det stå i 20 minutter på køl.
2
Tag fisk ud af køleskabet og hæld væsken fra fadet op i en gryde. Sæt fisken tilbage på køl, mens du tilbereder saucen.
3
Tilføj vand og bouillonterning til gryden og lad det koge op. Skru ned til medium varme og lad væske reducere i cirka 10 minutter til mængden af væske er halveret. Tag gryden af varmen og lad den køle ned.
4
Kom basilikum, pinjekerner og olie i en blender og kør det til en glat masse. Tilføj den afkølede væske fra gryden til blenderen og smag saucen til med salt og peber. Stil saucen til side indtil servering.
5
Skræl kartofler og nip de grønne bønner. Kog kartofler i en gryde med rigeligt med vand. Kog kartoflerne indtil der er cirka 5-6 minutters kogetid tilbage og tilsæt bønnerne. Dræn vandet fra kartofer og bønner.
6
Skyl spinaten grundigt.
7
Varm smør op på en pande. Steg fisken 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Læg fisken på en tallerken. Steg spinat på samme pande til spinaten er faldet sammen. Krydr med salt og peber.
8
Servér torsk med stegt spinat, kogte bønner og kartofler og sauce.

Sådan fordeler du efter Sense-spisekassemodellen ?

Håndfuld 1+2:Grønne bønner; spinatblade, rå
Håndfuld 3:Torsk
Håndfuld 4:Kartoffel
Fedt:Olie; pinjekerne; smør
Smagsgivere:Citron; frisk basilikum; hvidvin; hønsekødsbouillon, terning; salt og peber
Frit:Vand
Næringsindhold er en del af Sense medlemsskabet
Bliv medlem
1 Portion Total
Kulhydrat: - g. - g.
Kcal: - -
Protein: - g. - g.
Fedt: - g. - g.
Kostfibre: - g. - g.
Protein
Kulhydrat
Kostfibre
Fedt