3 nemme is, du kan lave selv

Indlæg af Nadia Mathiasen

Nadia Mathiasen er uddannet journalist, men har de seneste mange år arbejdet for at sætte god og velsmagende mad på danske middagsborde.

Hun har leveret opskrifter til aviser, magasiner, TV, bøger og hendes egen blog foodfanatic.dk. Herudover er hun forfatter til flere kogebøger.

Hos SenseMyDiet arbejder hun blandt andet med opskrifter til de ugentlige madplaner.

3 slags ispinde til at forsøde sommeren

Sommer og sol er højsæson for indtagelsen af is, og sådan kan det også være, selv om du lever efter Sense-principperne. Vores opskriftsteam byder her på tre skønne opskrifter på hjemmelavede ispinde til at forsøde sommerdagene.

Sammenlignet med den klassiske flødeis ligger alle tre ispinde i den kalorielette ende, og selv om der ryger to eller tre indenbords i løbet af et par varme sommerdage, så fylder de tilsammen blot en kvart spisekasse. Dermed kan de sagtens kombineres med et eventuelt vægttab, uden at du behøver at lave store justeringer andre steder i din madplan.

Herudover tager de maksimalt 10 minutter af bikse sammen, hvis du ikke regner frysetiden med. Der er altså flere gode grunde til at forkæle dig selv og dine sommergæster med hjemmelavede ispinde.

Udstyr til hjemmelavede ispinde

Det eneste, du behøver for at komme i gang med at lave hjemmelavede ispinde, er en blender, ispinde og ispindeforme. Sidstnævnte kommer i mange forskelligere former og materialer, herunder stål, silikone og plastik. Alle slags fungerer fint til formålet.

Ispinde med tre slags smag

Ispindene kommer i tre varianter, der alle smager af solskin. Der er den cremede manglo lassi-inspirerede ispind med moden mango, græsk yoghurt og honning. Er du mere til den friske og syrlige slags, så prøv i stedet ispinden med hyldeblomstssaft, lime og forskellige slags bær. Og hører du til dem, der vil have allermest ud af jordbærsæsonen, inden den er forbi, så kast dig ud i de røde jordbær-ispinde med et strejf af vanilje.

Når du først er i gang, er det nærliggende at begynde at inspirere med nye og spændende smagskombinationer. Prøv eksempelvis en kombination af vandmelon og mynte, eller en pina colada-inspireret version med kokosmælk og ananas. Kun fantasien sætter grænser.

Du finder opskriften på de tre slags ispinde herunder.

Ispinde med mango Ispinde med hyldeblomst Ispinde med jordbær
Notifikationer
Få besked når
4
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x