3 slags vand med smag

Indlæg af Nadia Mathiasen

Nadia Mathiasen er uddannet journalist, men har de seneste mange år arbejdet for at sætte god og velsmagende mad på danske middagsborde.

Hun har leveret opskrifter til aviser, magasiner, TV, bøger og hendes egen blog foodfanatic.dk. Herudover er hun forfatter til flere kogebøger.

Hos SenseMyDiet arbejder hun blandt andet med opskrifter til de ugentlige madplaner.

Køl af i sommervarmen med smagfuldt vand

Vand er godt og uundværligt for din krop. For at gøre de klare dråber mere tillokkende kan du tilsætte forskellige smage, der både tilfredsstiller øjet og ganen. Her får du inspiration til at lave smukke og friske vandflasker tilsat indbydende frugt, bær og grønt. Vandet smager herligt, og samtidig pynter de smukke flasker på ethvert sommerbord.

3 tips til vand med smag

• Husk at skylle alle ingredienser inden brug.
• Når kanden er tom, kan du fylde op 3-4 gange og stadig få smag ud af de tilsatte ingredienser.
• For maksimal smag bør vandet trække lidt inden brug.

Den friske

1/4 agurk
1 lime
1 håndfuld mynte
Isterninger
1 liter vand

Skær agurk og lime i skiver, kom begge dele i en kande med mynte og isterninger, og hæld vand ved.

Den syrlige

1/2 citron
1 lime
1/2 appelsin
1/2 grape
1 håndfuld kviste citronmelisse eller citronverbena
Isterninger
1 liter vand

Skær citron og lime i skiver. Skær appelsin og grape i skiver. Kom det i en kande med citronmelisse eller citronverbena og isterninger, og hæld vand ved.

Den frugtige

5 jordbær
10 røde vindruer
10 hindbær
1 håndfuld citrontimian
Isterninger
1 liter vand

Halvér jordbær og vindruer, kom dem i en kande med hindbær, citrontimian og isterninger, og hæld vand ved. Særligt i sommervarmen er det vigtigt at være opmærksom på væskebalancen. Læs en artikel af læge Majken Brinkmann med information og gode råd til at undgå dehydrering – klik på knappen herunder.

Læs artikel om væskebalance og dehydrering
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x