Koldskål med forskellige slags topping

Fødevareinformation

Koldskål med forskellige toppings

Sommeren og det gode vejr er over os, og her i varmen kan koldskål være en forfriskende spise. Du kan vælge at lave koldskål selv, eller du kan købe den færdiglavet. Hold blot øje med indholdet af tilsat sukker, når du køber en færdiglavet variant. Sense anbefaler højst 5 g tilsat sukker per 100 ml koldskål.

Vælger du en med et højere sukkerindhold, kan du tænke over at spise en mindre mængde. Holder du dig på de 5 g per 100 ml, vil koldskålen gå ind under din mælkeration.

Inspiration til topping

Ingen koldskål uden topping, og her er der meget at vælge imellem. Kammerjunkere er det oplagte valg, men husk, at de små søde junkere egentlig er små kager. En enkelt kammerjunke indeholder ca. 20 kcal., mens fem kammerjunkere indeholder 100 kcal. og svarer til en hel håndfuld 4.

Variér derfor gerne din topping. Prøv for eksempel Rugfras. 30 gram Rugfras svarer til en håndfuld 4. Rugfras er ikke så kalorietunge som kammerjunkere, og så indeholder de gode kostfibre. Jordbær kan også være en forfriskende topping til koldskål. Jordbær hører til i håndfuld 2 eller 4. Vælger du jordbær i håndfuld 2, vil der være plads til en håndfuld 4, og her kan du så for eksempel vælge kammerjunkere.

Der er mange muligheder for lækre toppings. Så nyd endelig din koldskål i de varme sommermåneder – og vælg din topping med fornufthatten på.

Find mere inspiration i de mange opskrifter og madplaner i SenseMyDiet.

Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x