Sådan tabte Heidi 30 kilo med Sense

Før og efter

“Jeg ved, hvordan jeg finder tilbage på sporet”

Om Heidi
Heidi Rikke Gotlieb
35 år
Arbejder som tandklinikassistent i børnetandplejen
Gift og mor til to børn på 5 og 7 år
Har tabt sig 30 kilo med Sense og været vægtstabil i fem år

Heidi Rikke Gotlieb har kæmpet med overvægt siden sin barndom. Efter to graviditeter stod hun ikke kun tilbage med alt for mange kilo, men også med en mave, der var stor og hang. Hun gik til lægen for at få en henvisning til en maveskindsoperation. Kravet var et stabilt BMI inden for normalområdet. Det blev startskuddet til en kostomlægning med Sense. I dag er Heidi 30 kilo lettere og vægtstabil senser på femte år. Læs, hvordan hun lever et liv med plads til det hele i fornuftige mængder.

Den ene slankekur efter den anden

Når jeg tænker tilbage på min barndom, kan jeg huske, at jeg siden 2. klasse var overvægtig. Da jeg blev teenager, var der et par år, hvor jeg var slank, fordi jeg ligesom voksede mig fra de ekstra kilo, men så kom overvægten igen. De ekstra kilo har altid generet mig, og siden mine ungdomsår har tanker om krop og vægt fyldt rigtig meget. Jeg har ikke tal på, hvor mange forskellige slankekure, jeg har prøvet igennem tiden. Det har været alt fra deciderede sultekure til tidens slankekurs-trend.

Jeg har altid elsket kulhydrater og har haft en stor sukkertrang efter både slik og hvidt brød. I mit barndomshjem fik vi helt almindelig mad, men i alt for store mængder. Der var godt med sovs og kartofler, toast efter skole og slik i lange baner. Jeg spiste meget og nærmest hele tiden, så jeg nåede aldrig rigtig at føle mig sulten imellem måltiderne. Det var mængderne, der skred for mig og førte til alt for mange kilo – for jeg spiste altid to store portioner og tog også gerne en tredje gang. Jeg havde ikke nogen stopklods og kunne blive ved med at spise, til jeg nærmest segnede.

Sense á la Heidi

Efter mine to graviditeter stod jeg ikke kun tilbage med alt for mange kilo, men også med en mave, som jeg var rigtig ked af, fordi den var stor og hang. Det var min mave, der i 2017 sendte mig til lægen. Jeg ønskede at blive henvist til en maveskindsoperation. Kravet var, at jeg skulle have et stabilt BMI inden for normalområdet, og det blev min motivation til at gå i gang med et vægttab. Jeg blev introduceret til Sense af min mor, og selvom jeg i starten var skeptisk (for var det ikke bare endnu en kur i rækken?), så gav jeg det alligevel en chance. Jeg kunne ret hurtigt mærke, at her var noget, jeg kunne se mig selv i. Det var nemt at finde ud af, for jeg skulle hverken tælle kalorier eller spise mærkelig mad.

Jeg fulgte strukturen med de tre måltider om dagen, men valgte også at gøre nogle af tingene på min egen måde. Jeg havde på det tidspunkt to små børn, så mit overskud var ikke altid det største. Derfor kunne min morgenmad godt være en Nupo-bar og et hårdkogt æg, som jeg spiste på farten. Til gengæld fik jeg så både frokost og aftensmad – måske ikke altid med den største mængde grøntsager, men dog med masser af protein. Jeg opdagede nemlig hurtigt, at protein og fedt mætter, så derfor prioriterede jeg fra starten de to elementer i mine måltider, mens fødevarerne i håndfuld 4 fik lavere prioritet. Samtidig holdt jeg op med at snacke imellem måltiderne, og jeg droppede alt sukker. Det var strengt den første uges tid, hvor min krop skreg på slik og hvidt brød, men efter en uge gik sukker-abstinenserne over.

En struktur, der virker hver gang

De nye rutiner lønnede sig hurtigt, og på et halvt års tid tabte jeg 25 kilo. Forinden havde jeg tabt mig fem kilo, så i alt lød mit vægttab på 30 kilo. Det vægttab har jeg holdt lige siden. I dag lever jeg med Sense på femte år. Jeg har fundet en rytme, der virker for mig. Jeg spiser ret normalt og nyder både brød, pommes frites, burger og kage, men jeg overspiser ikke mere. Jeg har lært at mærke både sult og mæthed, og så har jeg altid Sense-principperne i baghovedet. De hjælper mig til at holde fast i sunde, gode og mættende valg.

Ligesom alle andre har jeg også perioder, hvor overskuddet er mindre, eller hvor vi holder ferie eller spiser for meget hyggemad. Det kan jeg som regel aflæse på min vægt. I dag ved jeg, hvad jeg skal gøre for at komme tilbage på sporet, nemlig at holde strukturen med de tre måltider om dagen, have fokus på protein og fedt og undgå at snacke. Det virker hver gang – også selvom jeg ikke motionerer.

I øvrigt lykkedes det mig at få min maveskindsoperation. I 2019 fik jeg fjernet overskydende hud og fedt fra hofte til hofte. Operationen var vellykket, men efterfølgende stødte der nogle komplikationer til, blandt andet indre blødninger, og derfor tog det nogle måneder, før jeg var helt på benene igen. Jeg er meget glad for resultatet og for min krop, der er slank og stærk og passer til mig.

Find inspiration til en sund livsstil i de mange opskrifter og madplaner fra SenseMyDiet.

Notifikationer
Få besked når
1
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x