Inspiration til din madlavning
Vær kreativ og tilpas en opskrift efter din smag og dine behov
Når vi udvikler opskrifter i Sense-teamet, gør vi det på baggrund af mange ting. Det kan være en klassisk dansk ret, som tilpasses en smule for at opnå en højere mæthed, eller en italiensk risret, hvor nogle af risene erstattes af grøntsager. Det kan også være, at opskriften er lavet med henblik på at undgå madspild. Det kan også være, at en af os opskriftudviklere har smagt en fantastisk ret på en restaurant og derfor gerne vil prøve at genskabe smagene i en opskrift. Fælles for alle opskrifter er, at de kan ændres alt efter din smag – og hvis du har særlige behov at tage hensyn til.
Du kan altid erstatte indenfor samme håndfuld, og du kan altid vælge en anden type fedt end den, vi har brugt i opskrifterne. Det eneste, du skal tage højde for, er, om det smagsmæssigt hænger sammen, og om stege- eller kogetiden lige skal ændres en smule. Ernærings- og kaloriemæssigt vil du sandsynligvis altid lande på samme niveau.
I denne video viser Suzy dig, hvordan du kan lave ”Rispapirruller og kinakål med steakstrimler, spirer, peanutbutter og sur-sød sauce” og skifte ingredienser ud efter smag og behag. Du finder den oprindelige opskrift ved at følge knappen herunder. Under videoen får du en gennemgang af de mange måder, du kan vælge at lave retten på.
RispapirrullerRetten består af:
Håndfuld 1-2: Bønnespirer, forårsløg, kinakål, peberfrugt
Håndfuld 3: Skært oksekød (strimlet og stegt)
Håndfuld 4: Rispapir
Fedt: Mandler, olie, smør, peanutbutter
Smagsgivere: Salt, peber, sojasauce, sur-sød sauce
Her kan du bruge lige præcis de grøntsager, du har på lager. Skær dem blot i helt fine strimler.
Du kan erstatte oksekød med en anden type kød eller bruge fjerkræ, fisk, skaldyr, æg, mager ost eller bælgfrugter som hvide, brune, røde eller sorte bønner eller sojabønner. Du kan også bruge en kombination af forskellige proteiner.
Du kan også gå uden om rispapiret og fylde en tortillapandekage eller et pitabrød i stedet for – eller lave en sandwich eller et højtbelagt stykke brød. Du kan også undlade stivelseselementet og skifte det ud med frugt eller øge mængden af protein i stedet for.
Du kan bruge mayonnaise, aioli eller pesto i stedet for peanutbutter og hoisin sauce i stedet for sur-sød sauce.
Du kan bruge de krydderier og krydderurter, du bedste kan lide og gøre retten stærk med chili eller wasabi.
Det er et hundrede procent dig, der har dirigentstokken i dit eget køkken. Vores opskrifter og sammensætninger er kun til inspiration. Og ofte er du måske endnu mere kreativ, end vi er.