Vegetariske retter

Webinar

Sense og vegetariske retter

Sense kan kombineres med de fleste livsstile – også både vegetarisk og vegansk. Alle mennesker, der undlader at spiser dyr, er vegetarer i en eller anden forstand. Der findes dog mange forskellige måder at leve vegetarisk på, og det kan godt være lidt forvirrende at finde rundt i dem. De fleste vegetariske kostretninger har fået navn efter de fødevarer, som den plantebaserede kost bliver suppleret med.

Når du lever vegetarisk spiser du primært frugt, grønt, korn, bælgprodukter, nødder, frø osv. En vegetar spiser som udgangspunkt ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr, men kan i modsætning til en veganer vælge at supplere den plantebaserede kost med mælkeprodukter og/eller æg. Ens vegetariske kostretning får navn efter de tilvalg, man tager. Der findes således en række varianter af den vegetariske livsstil, hvor man vælger forskellige fødevarer til. For eksempel kalder man en person, der lever vegetarisk og spiser æg for ovo-vegetar (ovo=æg), mens en person, der lever vegetarisk og spiser fisk kaldes pescetar (pesce=fisk).

En veganer søger at leve på en måde, som undgår alle former for udnyttelse af dyr til føde, tøj, sko, tasker og andre formål. Når du lever vegansk spiser du udelukkende planteføde som frugt, grønt, korn, bælgprodukter, nødder, frø osv. En veganer spiser altså ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr og undgår også biprodukter fra dyr som mælkeprodukter (herunder ost), æg, honning osv.

I aftenens webinar kan du få gode råd til, hvordan du kan kombinere en vegetarisk livsstil med Sense. Webinaret henvender sig også til dig, der spiser kød, men som drømmer om at supplere med flere grønne retter. Webinaret foregår i aften, onsdag den 31. august, kl. 19. Suzy står klar fem minutter før, webinaret begynder.

Gense webinar

Hvis du vælge at springe de animalske produkter over, kommer din Sense-spisekassemodel til at se lidt anderledes ud end den traditionelle – og den varierer naturligvis efter, om du lever vegetarisk eller vegansk. I håndfuld 3 vil kød, fjerkræ, fisk og skaldyr være erstattet af kikærter, sojabønner, hvide, brune og sorte bønner, linser, tofu samt evt. mager ost og æg – afhængigt af, om du lever vegetarisk eller vegansk.

Håndfuld 3 er en vigtig håndfuld. Proteiner hjælper dig med at holde dig mæt i lang tid. De kan på den måde hjælpe dig med at opnå et vægttab og forblive vægtstabil uden at føle sult. En proteinrig kost kan samtidig hjælpe med at holde på muskelmassen under et vægttab, så det er fedt, du skiller dig af med, og ikke muskler. Det er ikke alle typer mad, der indeholder protein af lige høj kvalitet. Kvaliteten afhænger af, hvor mange af de såkaldte essentielle aminosyrer en madvare indeholder. I alt findes der ni essentielle aminosyrer, som kroppen har brug for, men ikke selv kan danne. Disse skal du have ind gennem den mad, du spiser. Når du følger spisekassemodellen for plantebaseret Sense, bliver du helt automatisk dækket ind med proteiner på en måde, der er hensigtsmæssig for din krop.

Hvis du til et af dine måltider vælger at springe håndfuld 3 over, kan du spise en ekstra håndfuld 4 i stedet for. På den måde får du alligevel tre til fire håndfulde mad, og da også kornprodukter typisk indeholder en del protein, er der en god chance for, at du får nok af det til både at blive mæt og dække din krops behov.

Notifikationer
Få besked når
1
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x