Bag kulissen i Løvens Hule – udfordringer, nye perspektiver og muligheder

Det blev et nej fra Løverne, men et ja fra otte nye investorer

Af Majken Brinkmann og Suzy Wengel

Da vi i sensommeren sidste år fik at vide, at vi var blevet udvalgt til at deltage i tv-programmet Løvens Hule, blev vi lige dele stolte og nervøse. Stolte, fordi det gik op for os, at vores lille virksomhed åbenbart var interessant nok til at komme i søgelyset hos både DR og Løverne. Og nervøse, fordi vi var klar over, at ikke alle deltagere forlader programmet med en pose penge i hånden. Respekten for tv-mediets magt fyldte også, men heldigvis vandt nysgerrigheden og stoltheden, og med hjertet i halsen drog vi således mod DR en sensommerdag for nogle måneder siden. Bag os lå timevis af forberedelser. Først og fremmest med at øve mulige svar, vi kunne give på alle tænkelige spørgsmål, som vi forestillede os, at Løverne kunne finde på at stille os. Dernæst med at se det populære tv-program fra tidligere sæsoner igennem, for på den måde at klæde os selv bedst muligt på.

Kan man forberede sig på alt? Nej, det kan man ikke, måtte vi sande efter at være blevet kastet for Løverne. Det gik ikke som ønsket, og vi gik desværre derfra uden den investering, vi havde håbet på. Alligevel gik det sin egen gang, og vi fortryder på ingen måde vores deltagelse i programmet. Den har nemlig ført nye perspektiver og muligheder med sig – på en lidt anden måde, end vi til at starte med havde forestillet os.

Deal breakeren – internationalisering og ægtepar

Løverne troede på vores forretningsmodel i Danmark, men de var mere usikre på produktets skalerbarhed til udlandet. Som programmet også viser, har vi investeret flere millioner kroner i vores produkt, så det nemt kan oversættes til andre sprog og bruges verden rundt. Vores nyeste tiltag støtter folk, der tager vægttabsmedicin. Det marked ser ud til at eksplodere over de kommende år. Derfor tror vi selv på produktet og vores muligheder. Men vi ved, at det kræver benhårdt arbejde og fokus.

Det faldt ikke i god jord, at firmaet er ejet af tre ægtepar. Men det, Løverne ikke er klar over, er, at vores partnere er med, fordi de besidder hver deres vigtige kompetencer indenfor startup, ernæringsforskning og ledelse. Det fik vi desværre ikke anledning til at få fortalt.

Vi var enormt glade for Løvernes spørgsmål og indspark, men vi savnede mere tid til at gå i dybden med vores produkt, og det vi står for og kan. Det ville vi gerne have fortalt hele Danmarks befolkning mere om i detaljer. Det er præmisserne, når man deltager i et tv-program, hvor tid, rammer og redigering er i andres hænder. Vi synes, at vi trods alt lykkedes med at få SenseMyDiet formidlet i store træk.

Hvorfor Løvens Hule?

Vores deltagelse i Løvens Hule bunder i troen på, at SenseMyDiet kan være med til at forandre liv. Vi har skabt en metode, der hjælper mennesker med varigt vægttab ved at normalisere forholdet til mad. Sundhed handler ikke kun om en slank krop, men om velvære i mange aspekter. Med overvægt som en voksende global udfordring ønsker vi at tilbyde en prisvenlig løsning, der kan hjælpe med sund kost og livsstilsvalg.

Hvordan var det at medvirke?

At stå foran Løverne var både nervepirrende og uforudsigeligt. Trods omhyggelig forberedelse blev fokus anderledes end forventet, og vi måtte hurtigt tilpasse os. Udfordrende som det var, forlod vi studiet uden en investering fra Løverne, men det åbnede døren til en efterfølgende investeringsrunde, hvor vi fik otte nye medejere med ombord.

Vi har lært meget. Ikke mindst, at uanset hvor meget du forbereder dig, så kan du ikke forberede dig på alt. Det er jo i bund og grund indbegrebet af det at være iværksætter, og fra vores efterhånden mangeårige rejse med Sense og SenseMyDiet ved vi, at en del af iværksætterrejsen netop handler om at håndtere det uforudsigelige med ro og beslutsomhed. Det synes vi heldigvis, at vi lykkedes med. Og så må vi indrømme, at vi glæder os over, at Anne Stampe i programmet fortalte, at hun er fan af Sense og har de fleste Sense-bøger stående derhjemme. Med et samlet salg på mere end 350.000 bøger ved vi, at mange andre danskere har det ligesom hende.

Betyder Løvens Hule noget for produktet?

Efter Løvens Hule har SenseMyDiet fortsat sin udvikling og implementering. Vi arbejder nu på at udvide vores app til at hjælpe patienter, der tager vægttabsmedicin. Samarbejdet med Medstart og udgivelsen af en ny bog om vægttabsmedicin er et skridt i den retning. Selvom Løverne ikke investerede, har vi fundet støtte fra en gruppe investorer med relevant ekspertise og et stærkt netværk.

En oplevelse, vi har lært af

At deltage i Løvens Hule var en udfordrende, spændende og berigende oplevelse. Vi håber, at vores virksomheds rejse kan inspirere andre iværksættere, der står over for udfordringer, der ligner vores. I vores øjne kan man som iværksætter hente meget styrke og succes ved at feje tvivlen af bordet og tro hundrede procent på sit produkt, være forberedt på det uforudsete og aldrig stoppe med at stræbe efter vækst – heller ikke når det går lidt anderledes end først ventet. Vi ser frem til at fortsætte rejsen med SenseMyDiet og hjælpe endnu flere mennesker til en sundere livsstil.

Notifikationer
Få besked når
2
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x