Hjemmelavede havregrynskugler med dadler

Indlæg af Nadia Mathiasen

 

Nadia Mathiasen er uddannet journalist, men har de seneste mange år arbejdet for at sætte god og velsmagende mad på danske middagsborde.

Hun har leveret opskrifter til aviser, magasiner, TV, bøger og hendes egen blog foodfanatic.dk. Herudover er hun forfatter til flere kogebøger.

Hos SenseMyDiet arbejder hun blandt andet med opskrifter til de ugentlige madplaner.

Søde godter til julebordet

Hjemmelavede havregrynskugler er en uundværlig del af julens søde repertoire. Her får du opskriften på en skøn variant af de traditionelle lækkerbiskener med  blendede dadler, som bidrager med rigelige mængder sødme.

Herudover bliver dadelmassen også tilsat en smule peanutbutter, der runder smagen af og giver et snert af fedme. Du kan også bruge andre slags nøddesmør som for eksempel mandel- eller cashewsmør, hvis det lige er det, du har på lager.

Præcis som den klassiske havregrynskugle er den opdaterede version her vendt i kokosmel, men også smeltet mørk chokolade, kakaopulver eller havregryn egner sig glimrende.

Hyggelig aktivitet for hele familien

At trille havregrynskugler er en sjov og kreativ aktivitet, der snildt kan involvere hele familien. Ingredienserne er enkle og lettilgængelige, og derfor kan børnene – også de små – deltage uden de store problemer.

Havregrynskuglerne er ikke alene utroligt nemme at lave – de emmer også af hygge og julestemning. De er perfekte som en lille snack, når du trænger til et sødt fix i løbet af julemåneden.

Nyd dem derfor som et lille lækkert element i madpakken, til eftermiddagskaffen eller til en af julens mange sociale sammenkomster.

Du finder opskriften og en guidende video herunder. Du kan også klikke dig videre til et tidligere indslag, hvor klinisk diætist Lotte Noe fortæller dig, hvor meget julens godter fylder i spisekasserne. Rigtig god fornøjelse!

Havregrynskugler med dadler Så mange julegodter kan du få for en halv spisekasse

Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x