Hveder

Opskriftsvideo

Store bededag står for døren – helligdagen, der blev til en arbejdsdag. Men som ikke desto mindre traditionen tro skal fejres med varme hveder, som det sig hør og bør.

Selvom du lever efter Sense, kan du sagtens nyde varme hveder med smør – og hvad du nu ellers synes, der hører sig til. Du får selvfølgelig også opskriften på de lækre hveder, så du kan gå i gang på egen hånd derhjemme – følg knappen herunder.

Vi lover dig, at de smager godt – vi har prøvesmagt, da vi lavede videoen.

Gå til opskrift

Sense kommer af det engelske udtryk common sense, som betyder sund fornuft. Men Sense handler også om at ”få det hele med” og huske på, at sanserne også skal tilfredsstilles. Det er derfor vigtigt, at du holder fast i de traditioner, du er glad for, hen over året. Mange danskere er glade for at spise varme hveder eller hvedeknopper på Store bededag. Og uanset om dagen så er en helligdag, eller du skal arbejde, så skal du ikke snydes for en varm hvede – hvis du har lyst til den. Du kan fint købe den hos bageren eller i supermarkedet – men du kan også bage den selv.

Opskriften på varme hveder adskiller sig ikke så meget fra opskriften på en almindelig fødselsdagsbolle eller fuldkornsbolle. Der er dog flere fibre og mindre smør i en fuldkornsbolle. Derfor er kalorieindholdet typisk også lidt lavere i en fuldkornsbolle. Men i det store spil, er det ikke noget, du behøver at bryde din hjerne med.

To strategier, du kan følge

Opskriften på de varme hveder, du får her, er ret klassisk, og en bolle fylder en til halvanden håndfuld 4. Du kan også vælge at tælle en bolle som en håndfuld 4 og en halv spiseskefuld smør – netop fordi de indeholder en hel del smør.

Du kan med ro i maven og god samvittighed nyde din bolle. I Sense er der nemlig plads til alt – også hvidt brød. Du kan jo altid bruge ”to ud af tre-princippet”, hvor du fylder to spisekasser efter spisekassemodellen, og så bruger du en af dine spisekasser på det, du har lyst til. Her er to forskellige strategier, du altid kan bruge:

1) Du nyder en ristet varm hvede med smør. Det måltid fylder cirka en halv spisekasse. Så kan du bruge 2,5 spisekasse på noget andet
2) Du nyder en ristet varm hvede som del af en komplet spisekasse – se et eksempel på det i denne opskrift HER

Sundhed handler altid om mængder og kontekst. Du kan i princippet starte hver dag med en ristet bolle med smør og så spise frokost og aftensmad efter spisekassemodellen, hvor du får alle håndfuldene med – og så har du en halv spisekasse i baghånden, hvis du får brug for den. Den strategi hænger også fint sammen med muligheden for at opnå et vægttab. Her handler det nemlig om, at du spiser færre kalorier, end du forbrænder. Det kan sagtens lade sig gøre, selvom du spiser hvidt brød – også hver morgen.

Notifikationer
Få besked når
5
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x