Sense har givet hele familien madro

Før og efter

Fra slankekur og kontrol til ro og glæde

Marie Louise Fanøe Jørgensen
40 år
Gift og mor til to drenge på 12 og 16 år
Arbejder i fleksjob i Netto
Har levet efter Sense i et år
Har tabt 14 kilo

Marie Louise fortæller om, hvordan mødet med Sense har flyttet hendes fokus fra slankekur og kontrol til ro og glæde. Det er kommet hele familien til gavn.

Mad og vægt har igennem flere år fyldt næsten alt i vores familie. Før vi lærte Sense at kende, levede vi i en vekselvirkning imellem forskellige restriktive slankeregimer og mad i for store mængder i en sammensætning, der nok ikke altid var helt, som den burde være. I februar 2022 var jeg klar til at tage kampen mod kiloene op. Overskuddet var der pludselig, efter jeg var nået i mål med et opslidende jobafklaringsforløb, der havde taget rigtig meget af min energi.

Jeg faldt over en gratis madplan fra Sense, som jeg tidligere havde fået anbefalet fra min mands kollega. Den gratis madplan blev min indgangsvinkel til at lære principperne i Sense at kende. Jeg havde mine to drenge med i supermarkedet, da der skulle handles ind til Sense-venlig madlavning første gang. De var hurtigt med på idéen om projekt sundere vaner, da de hørte, at de kunne få chokoladepandekager til morgenmad. Den ret blev hurtigt populær, og det samme blev de efterfølgende opskrifter, der blev afprøvet. Det var nyt for os alle fire, at vi kunne spise helt almindelig og lækker mad og samtidig leve sundt.

Jeg kunne fra første øjeblik mærke, at jeg havde fået fingrene i et system, der virkede, og som jeg havde lyst til at leve efter. Jeg havde en lang liste af opslidende og restriktive slankekursforsøg med i bagagen, ligesom mine børn havde været i vægtabsforløb gennem kommunen og på Julemærkehjem – det hele uden synderlig effekt, men til gengæld med en masse dårlig samvittighed til følge og en drænende opmærksomhed på gram og kalorier. Hvis drengene havde været til børnefødselsdag og havde spist en flødebolle, skulle den gram for gram og kalorie for kalorie modregnes i de 40 gram fredagsslik, de havde til rådighed om ugen. Det var frygteligt at skulle vogte sådan over dem hele tiden.

En helt ny frihed

Mødet med Sense blev en stor forandring for os. Tilgangen til mad og vægt var helt anderledes end det, vi tidligere havde mødt. Det skulle vi lige vænne os til, og jeg startede da også min Sense-livsstil ud med at have et intenst fokus på vægttab. Gradvist ændrede det sig, fordi jeg lyttede til indslag og så videoer med Suzy i Senseklubben og på de sociale medier. Jeg oplevede langsomt en helt ny frihed og fleksibilitet i forhold til mad og vægttab og ikke mindst et helt normalt og afslappet forhold til alt fra mad, spisning til motion og familiehygge.

Nu er der ikke længere fokus på vægttab, kalorier og kontrol i vores familie, men i stedet på at have det godt. Vi kan alle sammen mærke, at den mad, vi spiser, giver energi og holder os mætte, og det betyder, at vi har det meget bedre, end vi har haft længe. Vi er opmærksomme på mængder og sammensætningen på tallerkenen, og så går det hele nok. Til at starte med talte vi om Sense – nu taler vi om helt almindelig mad og nævner dårligt for folk, at vi har lavet ændringer derhjemme. For vi spiser jo både stegt flæsk med persillesovs og boller i karry – som alle andre.

Jeg har fået en langt stærkere kontakt til min mæthedsfølelse. Den var der også tidligere, men ikke så tydeligt som nu. Samtidig har jeg vinket farvel til alle høflighedskalorier. Jeg levner gerne – sådan var det ikke tidligere. Mad og vægt fylder minimalt i forhold til, hvordan det var tidligere. Det nyder vi alle sammen, for det giver plads til ro, hygge, glæde og samvær på en helt ny og langt mere afslappende måde. Sense er afgjort kommet for at blive i vores familieliv.

Find inspiration til en sund livsstil i de mange opskrifter og madplaner fra SenseMyDiet.

Få gode råd til et sundt familieliv
Notifikationer
Få besked når
1
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x