Mød Dorte, der har levet efter Sense i syv år og bruger Sense-strukturen ved alle sine hovedmåltider. Dorte deler ud af sine bedste råd til en nem opstart og fortæller dig også, hvorfor hun altid har skyr og æg i køleskabet.
Aldrig mere kur
I 2017 efter fire graviditeter besluttede jeg mig for, at nu skulle de overflødige kilo af en gang for alle. Jeg var færdig med at være på kur. Jeg stødte på Sense i april 2017, og det gav så god mening for mig. En måltidsstruktur, der var overskuelig, ingen forbud, men plads til nydelse og aldrig følelsen af at være på kur. Ingen specialvarer eller mærkelig mad, som andre ikke kunne spise. Bare helt almindelig mad i den mængde, der passede til mig.
Farvel til 20 kilo på kun ni måneder
At opbygge et måltid efter håndfulde var nemt og let tilgængeligt. Jeg tog udgangspunkt i den mad, vi allerede spiste, tilførte flere grøntsager og mere protein, og så gik det ellers derudad. På ni måneder tabte jeg 20 kilo. Over det næste halvandet år smed jeg yderligere otte kilo. Jeg kom dermed ned på en vægt, der ikke var mulig at holde, hvis jeg også ville nyde en dessert eller noget vin og leve livet uden hele tiden at tænke på mad. Det gik ikke, så de otte kilo er på igen, men jeg har vejet det samme i de sidste to år nu, og er et sted, hvor mad og vægt fylder mindre og mindre. Og jeg er i den tøjstørrelse, hvor jeg føler mig godt tilpas.
Sense-strukturen er altid med mig
Sense er stadig min guideline, som jeg bruger til at opbygge et måltid og holde overblik over, hvor meget mad, jeg har til rådighed i løbet af en dag. Jeg spiser dog mere efter sult- og mæthedsfølelsen nu, end jeg gjorde tidligere. Ofte har jeg brug for et mellemmåltid om eftermiddagen, når jeg kommer fra arbejde, og det er der også plads til. Oveni løber jeg tre gange om ugen og har et højt aktivitetsniveau med job og børn, men Sense-strukturen fra spisekassemodellen bruger jeg til hvert hovedmåltid.
Det har jeg altid i mit køleskab
Jeg sørger for at have mit basislager fyldt op med sund og nærende mad, så jeg altid har noget ved hånden, når sulten melder sig. På den måde kan jeg undgå at falde i fælden med hurtige fristelser, der som regel føles ekstra tillokkende, når køleskabet er tomt. Mit køleskab indeholder altid skyr, æg, mælk, pålæg samt masser af grønt og frugt. Jeg planlægger mine og familien måltider og handler kun 1-2 gange om ugen. På den måde mindsker jeg også madspild og sparer tid.
Mine bedste råd til dig, der er ny på Sense
- Tag udgangspunkt i den mad, du allerede spiser og tilføj det, der mangler ifølge spisekassemodellen. Hvis du spiser havregrød til morgenmad, så spis et æg ved siden af og noget frugt/grønt til. Gør det nemt og overskueligt.
- Tag et måltid ad gangen.
- Sæt realistiske mål- lav delmål og glæd dig over de små sejre.
- Lad være med at gøre alting på en gang. Hvis du har et ønske om en livsstilsændring så tag det i små bidder. Ændr en vane ad gangen, ikke det hele på en gang.
- Hav is i maven og tro på, at du er i gang med at gøre noget godt for dig selv.
Herunder kan du se et billede af Dorte og nogle af hendes morgenmadsfavoritter. Følg knapperne herunder og find opskrifter, der ligner Dortes pandekager og grød.