Jeg har været i gang med vægttabsmedicin i nogle uger – hvad kan jeg arbejde med?

Jeg har været i gang med vægttabsmedicin i nogle uger – hvad skal jeg vide?

Bliv guidet igennem de ting, der er nyttige at vide, når du har været i gang i noget tid med vægttabsmedicin

Du er godt i gang med dit behandlingsforløb med vægttabsmedicin. Måske er du nået dertil nu, hvor der melder sig nye spørgsmål i din proces. Vi hjælper dig med svar på nogle af de mange spørgsmål, der kan trænge sig på, når du er godt inde i et forløb med vægttabsmedicin.   

Hvad kan du læse om i denne del af opslagsværket?

Når du har taget vægttabsmedicin i nogle uger, begynder du at blive en erfaren patient og bruger. Du er ovre den nervøsitet, der kan præge den første tid, og vil formentlig begynde at tænke lidt længere frem end næste stik. Vi har samlet en række artikler, der kommer godt rundt om de udfordringer og problemstillinger, der kan knytte sig til fasen som erfaren vægttabsmedicin-patient.

Artiklerne vil klæde dig på med viden om, hvorfor Sense virker som en metode til at ændre kostvaner, og hvordan du kommer godt i gang med at leve efter de enkle principper i Sense. Du vil få konkret viden om, hvad du kan gøre, hvis du kommer til at spise forkert, eller hvis vægten pludselig står stille eller måske endda går den forkerte vej. Vi fortæller dig også, hvordan du kan arbejde med kost- og motionsvaner – og herunder også hvordan du arbejder med din motivation, eller mangel på samme.

Du kan også læse om, hvor længe du kan tage vægttabsmedicin, og hvornår du ved, at du er klar til at stoppe. Endelig kan du blive klogere på, hvordan du håndterer ferier, højtider, restaurantbesøg og alle de andre dejlige stunder, hvor du kan blive fristet af mad, desserter, alkohol osv. Motion og aktivitet er en vigtig del af et sundt liv, og den del berører vi også. Hvis du gennem længere tid ikke har bevæget dig ret meget, kan det nemlig synes uoverskueligt at komme i gang. Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre, og vi giver dig gode råd til at komme stille og roligt i gang med sunde og gode bevægelsesvaner.

Sådan kan du bruge universet om vægttabsmedicin

Vores univers om vægttabsmedicin fungerer som et opslagsværk og består af rigtig mange artikler. Artiklerne er inddelt i fire kategorier:

  1. Indeholder artikler til dig, der ønsker viden og information om, hvad vægttabsmedicin er, hvem der er målgruppen for vægttabsmedicin osv. Det er altså indhold til dig, der er i overvejelsesfasen og søger afklaring. Når du har læst indholdet i denne blok, vil du bedre kunne træffe beslutning om, hvorvidt medicin kunne være noget for dig. Du vil få mulighed for at melde dig ind i SenseMyDiets fulde univers, eller blive henvist vores officielle samarbejdspartner.
  2. Indeholder artikler til dig, der akkurat eller for kort tid siden er startet op på vægttabsmedicin. Artiklerne i denne blok giver dig svar på, hvordan du stikker dig, hvilke bivirkninger du kan forvente osv.
  3. Indeholder artikler til dig, der har været i gang med vægttabsmedicin i nogle uger. Artiklerne har fokus på, at vægttabsmedicin aldrig må stå alene og hjælper dig på vej med konkrete forslag til nye, sundere vaner, der varer ved – også når du ikke længere tager vægttabsmedicin.
  4. Indeholder artikler til dig, der akkurat er stoppet med at tage vægttabsmedicin – eller til dig, der overvejer at stoppe. Artiklerne har fokus på tiden efter medicinen og vil guide dig til, hvordan du holder fast i dit vægttab.

Nogle har brug for at læse det hele, mens andre allerede ved en del og derfor lettere kan skøjte igennem nogle af informationerne. Vi har stræbt efter at gøre titlerne på artiklerne så indholdsspecifikke som muligt, så det er let for dig at navigere og plukke i indholdet.

Baggrund og inspiration

Under udviklingen af vores univers har vi grundigt overvejet de spørgsmål, der typisk opstår, uanset hvor du befinder dig på din vægttabsrejse – om du overvejer medicin, er nybegynder, erfaren eller er ved at afslutte. Vi har interviewet utallige patienter og trukket på brugererfaring, medicinsk ekspertise og videnskabelige artikler for at give dig den mest omfattende information.

Altid opdateret viden

Vores indhold er dynamisk og opdateres løbende. Du kan være sikker på altid at finde den seneste evidensbaserede information og erfaring. Vi markerer klart, om et råd stammer fra evidensbaserede kilder, klinisk ekspertise eller patienter, så du kan træffe informerede beslutninger.

Tag det første skridt på din vægttabsrejse ved at udforske den første del af vores artikler. De er åbne for alle. Hvis du allerede tager vægttabsmedicin, men stadig søger svar på de naturlige spørgsmål, der opstår undervejs, eller søger råd til at ændre din livsstil varigt, så kan det anbefales at investere i adgang til hele vores omfattende forløb. Her vil du ikke kun finde værdifuld vejledning, men også adgang til hundredevis af opskrifter skræddersyet til dine behov.

Beregn dit BMI

For at kunne få udskrevet vægttabsmedicin skal du have et forhøjet BMI.

Aktuelt er grænsen på 30, eller 27 hvis du har følgesygdomme.

Beregn dit BMI her

Søg vejledning og støtte

Hvis du overvejer vægttabsmedicin, kan du tage det første skridt ved at søge vejledning fra din egen læge eller vores samarbejdspartner MedStart. Begge steder kræver det en lægelig vurdering for at afgøre, om vægttabsmedicin er den rigtige løsning for dig, og begge steder vil du blive fulgt tæt under hele behandlingen.

Hvis du foretrækker at begynde din rejse uden medicin og i stedet fokusere på kostomlægning med hjælp fra Sense, er dette også en fremragende tilgang.

Uanset hvilken vej du vælger, ønsker vi at minde dig om, at vi er her for at støtte dig på din rejse mod en sundere og lykkeligere livsstil. Din sundhed er vores prioritet, og vi ser frem til at hjælpe dig med at nå dine mål.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvordan bliver jeg helt fortrolig med Sense-principperne?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x