Jeg overvejer at stoppe med vægttabsmedicin – hvad skal jeg vide?

Jeg overvejer at stoppe med vægttabsmedicin – hvad skal jeg vide?

Blive guidet igennem de ting, der er nyttige at vide, når overvejer at stoppe med vægttabsmedicin

Hvornår er det tid til at stoppe behandlingen med vægttabsmedicin? Det er svært endegyldigt at svare på, for der er mange overvejelser i spil. Vi har samlet en række artikler til dig, der vil guide dig trygt igennem udtrapningen af vægttabsmedicin og videre ind i tiden uden medicin.

Hvad kan du læse om i denne del af opslagsværket?

Du er nu nået dertil i dit behandlingsforløb med vægttabsmedicin, at du enten i samråd med din læge har besluttet dig for at stoppe med medicinen eller overvejer det kraftigt. Du vil med stor sandsynlighed have mange spørgsmål og også mange bekymringer. Noget af det, der kan fylde mest, er angsten for, at de tabte kilo vender tilbage, når medicinens støtte forsvinder. Vi har samlet en række artikler, der kommer godt rundt om de udfordringer og problemstillinger, der kan knytte sig til den afsluttende fase som vægttabsmedicin-patient.

Artiklerne vil klæde dig på med viden om, hvordan du ved, at tiden til at stoppe er inde for dig. Du vil også få viden og gode råd om, hvordan du håndterer de bekymringer og den angst, der er en naturlig følgesvend i den første tid uden medicin. Du kan både læse om, hvordan du kan lykkes med at holde fast i de nye og gode vaner, du forhåbentligt har fået opbygget, og hvad du kan gøre, hvis du er en af dem, der fortsat har brug for en lille dosis medicin.

Du får også en konkret øvelse, som hjælper dig med at arbejde med din sult- og mæthedsfølelse. Begge følelser er nemlig vigtige at have en god kontakt til, når du skal leve et vægtstabilt liv uden vægttabsmedicin. Endelig får du gode råd til, hvordan du håndterer alle de dejlige stunder i et helt almindeligt liv, hvor hverdagsstrukturen skrider lidt. Det kan være i forbindelse med højtider, ferier og restaurantbesøg.

Sådan kan du bruge universet om vægttabsmedicin

Vores univers om vægttabsmedicin fungerer som et opslagsværk og består af rigtig mange artikler. Artiklerne er inddelt i fire kategorier:

  1. Indeholder artikler til dig, der ønsker viden og information om, hvad vægttabsmedicin er, hvem der er målgruppen for vægttabsmedicin osv. Det er altså indhold til dig, der er i overvejelsesfasen og søger afklaring. Når du har læst indholdet i denne blok, vil du bedre kunne træffe beslutning om, hvorvidt medicin kunne være noget for dig. Du vil få mulighed for at melde dig ind i SenseMyDiets fulde univers, eller blive henvist vores officielle samarbejdspartner.
  2. Indeholder artikler til dig, der akkurat eller for kort tid siden er startet op på vægttabsmedicin. Artiklerne i denne blok giver dig svar på, hvordan du stikker dig, hvilke bivirkninger du kan forvente osv.
  3. Indeholder artikler til dig, der har været i gang med vægttabsmedicin i nogle uger. Artiklerne har fokus på, at vægttabsmedicin aldrig må stå alene og hjælper dig på vej med konkrete forslag til nye, sundere vaner, der varer ved – også når du ikke længere tager vægttabsmedicin.
  4. Indeholder artikler til dig, der akkurat er stoppet med at tage vægttabsmedicin – eller til dig, der overvejer at stoppe. Artiklerne har fokus på tiden efter medicinen og vil guide dig til, hvordan du holder fast i dit vægttab.

Nogle har brug for at læse det hele, mens andre allerede ved en del og derfor lettere kan skøjte igennem nogle af informationerne. Vi har stræbt efter at gøre titlerne på artiklerne så indholdsspecifikke som muligt, så det er let for dig at navigere og plukke i indholdet.

Baggrund og inspiration

Under udviklingen af vores univers har vi grundigt overvejet de spørgsmål, der typisk opstår, uanset hvor du befinder dig på din vægttabsrejse – om du overvejer medicin, er nybegynder, erfaren eller er ved at afslutte. Vi har interviewet utallige patienter og trukket på brugererfaring, medicinsk ekspertise og videnskabelige artikler for at give dig den mest omfattende information.

Altid opdateret viden

Vores indhold er dynamisk og opdateres løbende. Du kan være sikker på altid at finde den seneste evidensbaserede information og erfaring. Vi markerer klart, om et råd stammer fra evidensbaserede kilder, klinisk ekspertise eller patienter, så du kan træffe informerede beslutninger.

Tag det første skridt på din vægttabsrejse ved at udforske den første del af vores artikler. De er åbne for alle. Hvis du allerede tager vægttabsmedicin, men stadig søger svar på de naturlige spørgsmål, der opstår undervejs, eller søger råd til at ændre din livsstil varigt, så kan det anbefales at investere i adgang til hele vores omfattende forløb. Her vil du ikke kun finde værdifuld vejledning, men også adgang til hundredevis af opskrifter skræddersyet til dine behov.

Beregn dit BMI

For at kunne få udskrevet vægttabsmedicin skal du have et forhøjet BMI.

Aktuelt er grænsen på 30, eller 27 hvis du har følgesygdomme.

Beregn dit BMI her

Søg vejledning og støtte

Hvis du overvejer vægttabsmedicin, kan du tage det første skridt ved at søge vejledning fra din egen læge eller vores samarbejdspartner MedStart. Begge steder kræver det en lægelig vurdering for at afgøre, om vægttabsmedicin er den rigtige løsning for dig, og begge steder vil du blive fulgt tæt under hele behandlingen.

Hvis du foretrækker at begynde din rejse uden medicin og i stedet fokusere på kostomlægning med hjælp fra Sense, er dette også en fremragende tilgang.

Uanset hvilken vej du vælger, ønsker vi at minde dig om, at vi er her for at støtte dig på din rejse mod en sundere og lykkeligere livsstil. Din sundhed er vores prioritet, og vi ser frem til at hjælpe dig med at nå dine mål.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvornår og hvordan skal jeg stoppe med at tage vægttabsmedicin?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x