Vægttab trods lavt stofskifte; GLP 1 kostplanerne har hjulpet Søs

Mød Søs Funch på 43 år. Søs har lavt stofskifte og fortæller her, hvordan hun med stor succes bruger GLP-1-kostplanerne fra SenseMyDiet til at holde fast i sunde vaner i mindre portioner. Søs har indtil videre tabt sig seks kilo på lidt mere end tre måneder ved at følge kostplanerne.

GLP-1-kostplanerne byder på helt almindelig mad, der følger den velkendte sammensætning i Sense – dog i lidt mindre portioner. Det betyder, at du får måltider, der er velegnede til mennesker, der tager vægttabsmedicin, og derfor har nedsat appetit. Der er fokus på, at alle opskrifter indeholder en fornuftig mængde protein, da forskning viser, at det er vigtigt for mæthed, vægttab og vægtvedligeholdelse. Kostplanerne kan bruges af alle, der trives med mindre måltider. Søs tager ikke vægttabsmedicin og er derfor et godt eksempel på, hvordan kostplanerne henvender sig til alle – vægttabsmedicin eller ej. Du finder GLP-1-kostplanerne under “Specielle madplaner”. Indtil videre har vi udviklet seks komplette GLP-1-kostplaner.

Søs fortæller dig herunder om sine erfaringer med Sense og GLP-1-kostplanerne.

Hvor længe har du levet efter Sense?

Jeg startede på Sense første gang tilbage i 2017 og tabte dengang 11 kilo. Jeg var ikke langt fra mit overordnede mål, som var 40 kilo. Jeg nåede mit mål og var vægtstabil i godt tre år. I sommeren 2021 fik jeg konstateret lavt stofskifte og kom i medicinsk behandling. Jeg fik stukket en recept i hånden med besked om, at jeg skulle tage de piller resten af mit liv og gå til blodprøvekontrol hvert halve år. Det var dét. Jeg fik ingen vejledning i, hvad det vil sige at leve med en kronisk sygdom og dermed heller ingen forståelse af, hvad sygdommen gør ved mig, og hvad jeg skal være opmærksom på. Jeg begyndte langsomt at tage på, og to år senere sagde vægten plus 15 kilo. Jeg prøvede forskellige kostråd, men intet hjalp. Jeg blev mere og mere deprimeret over min vægt og trøstede mig selv med alkohol, hvilket bestemt ikke hjalp på vægten. Da jeg gik på vægten 1/1-2024, og den nu sagde plus 20 kilo, besluttede jeg mig for, at 2024 skulle være mit år.

Hvad fik dig til at afprøve GLP-1 kostplanerne?

Efter en god snak med en veninde købte jeg den 6/1-2024 adgang til SenseMyDiet-appen, og jeg blev dermed en del af SenseMyDiet-universet. Jeg kom hurtigt ind i Sense igen, men jeg syntes ikke, at der skete det store på vægten. Jeg skrev derfor et kort opslag i SenseMyDiets Facebookgruppe, hvor jeg fortalte om min rejse og om den kamp, jeg stod i lige nu, med vægttab og lavt stofskifte. Jeg fik hurtigt svar fra Suzy, som kom med råd og anbefalede mig at prøve GLP-1-kostplanerne.

Mærker du en forskel ved at bruge GLP-1-kostplanerne?

Den 12/2-2024 gav jeg mig i kast med GLP-1-kostplanerne. Det var hårdt de første par uger, fordi min krop lige skulle vænne sig til at få færre kalorier. Jeg synes, at jeg mærker min krop mere, efter jeg er startet på GLP-1-kostplanerne. Jeg sover bedre om natten og gerne 1-2 mere end før. Jeg har fundet glæden ved igen at gøre min mad visuelt flot og dele den med mine følgere på Instagram. Så man kan sige, at jeg har fået mere overskud, hvilket min søn også mærker, og vi hygger på en helt ny måde.

Har du en favoritkostplan?

Ja og nej. Kaloriemæssigt passer GLP-1-kostplan 1 bedst til mig, da den indeholder lidt flere kalorier end de to andre, men jeg kombinerer opskrifter fra alle kostplaner, når jeg laver madplan til ugen. Her bruger jeg SenseMyDiet-appen, da det er supernemt at sætte opskrifterne ind i min dagbog. Jeg prøver at ramme 1300 kalorier dagligt. Jeg er begyndt at bevæge mig mere rundt i appen for at se, hvilke opskrifter der kunne friste. Personligt vil jeg helst have grød om morgenen, men pt er der ikke en plan med det, så ja, jeg laver lidt om i dem. Jeg har fundet ud af, at det fungerer bedst for mig, når fordelingen på mine tre måltider hedder 400-400-500 kalorier. Jeg har kun prøvet kostplan 1 og 2 fuldt ud, mangler at prøve dag 5-6-7 i kostplan 3 samt de tre nyeste kostplaner. Jeg synes, det er svært at sige noget om hver enkelt kostplan, for de er superlækre på hver deres måde, og jeg synes, at det er skønt, at man kan kombinere dem på kryds og tværs. Det bedste ved Sense er, at man ikke skal spise efter en striks kostplan, og at man ikke skal veje sin mad. Jeg er overbevist om, at Sense er det helt rigtige for mig, og jeg har, siden jeg startede op på Sense igen, tabt 6 kilo, hvilket svarer til 450 gram om ugen. Det er ret godt, min sygdom taget i betragtning, og jeg er meget stolt af mig selv.

Hvilke tre opskrifter er dine favoritter?

Wok med tigerrejer og sesamfrø, lun pastaslat med kylling og bacon samt rejecocktail med asparges og et drys sesamfrø. Du kan se billeder af mine tre favoritter i billedet øverst, ligesom du finder links til opskrifterne nederst i artiklen.

Hvad er samlet set det bedste ved at bruge SenseMyDiet-universet?

Det er helt klart det fællesskab, der er i SenseMyDiets Facebookgruppe, hvor Suzy og hendes team svarer på spørgsmål og kommer med råd og vejledning. Jeg er er vild med SenseMyDiet-appen, fordi den giver et godt overblik og gør det nemt at sammensætte kostplaner og skifte opskrifter ud. Jeg kan godt lide, at appen fortæller mig, hvad jeg mangler for at få fyldt to hele spisekasser. Og så er det skønt med alle de opskrifter, der er tilgængelige.

Smag på Søs’ tre favoritopskrifter og se hendes flotte madbilleder

Her får du links til Søs’ tre favoritter. Opskriften “Wok med tigerrejer og sesamfrø” er tilgængelig for alle – også dig, der endnu ikke er medlem af SenseMyDiet. De to øvrige opskrifter kan kun tilgås, hvis du er medlem. 

Wok med tigerrejer og sesamfrø Lun pastasalat med kylling og bacon Rejecocktail med asparges og et drys sesamfrø
Notifikationer
Få besked når
2
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x