Hvad er Saxenda?

Hvad er Saxenda?

Find ud af, hvad Saxenda er for et lægemiddel, og hvordan det virker 

Saxenda er egentlig bare Victoza i en større dosis. Victoza er et lægemiddel, der er udviklet til patienter med type 2-diabetes. En af de opdagede sideeffekter til medicinen er vægttab, og ved at udvikle Saxenda, der som nævnt er Victoza i en større dosis, kan og må lægemidlet anvendes som vægttabsmedicin. Saxenda er baseret på lægemidlet Liraglutid.

Hvem har brug for Saxenda?

Saxenda er et lægemiddel, der er udviklet til mennesker, der kæmper med overvægt eller fedme, og som ikke har haft held med at komme kiloene til livs med livsstilsomlæggende tiltag.

Hvordan virker Saxenda?

Saxenda er baseret på lægemidlet Liraglutid. Liraglutid virker ved at efterligne det naturlige hormon GLP-1, der sænker blodsukkeret og hæmmer appetitten. GLP-1 udskilles fra tarmen, men virker kun i relativt kort tid efter et måltid. Semaglutid har samme virkning som GLP-1, men er meget mere stabilt og virker over meget længere tid end det naturlige hormon. Liraglutid er knap så stabilt og virker knap længe som lægemidlet Semaglutid, der findes i Ozempic og Wegovy.

Kliniske forsøg, hvor overvægtige personer deltog, har vist, at lægemidlerne har den sideeffekt, at de udover at behandle diabetes også fører til vægttab. Årsagen er netop, at de virker ved at sænke appetitten. Kroppen får dermed hjælp til at reducere energiindtaget ved at påvirke mæthedscentret i hjernen samt reducere følelsen af sult og madtrang. Desuden reduceres trangen til kalorierig mad. Man taber sig derfor, fordi medicinen påvirker følelsen af mæthed, det vil sige, at mængden af mad, man indtager, falder på grund af mindre appetit. Det er herved, man opnår et kalorieunderskud. Nogle oplever i tillæg madlede og kvalme, hvilket også er en del af årsagen til, at man ikke indtager så meget mad. Det er på grund af disse bivirkninger, at flere må opgive at indtage medicinen. Kvalme, diarré og mavesmerter er ikke en rar følgesvend. Svimmelhed kan også, for flere, være en meget generende bivirkning. Hvis du oplever uhensigtsmæssige bivirkninger til din medicin, anbefaler vi, at du taler med din læge.

Hvordan tager jeg Saxenda? 

Saxenda tages ved daglige indsprøjtninger, som man selv oplæres i at administrere derhjemme. Man trapper op til den dosis, der har effekt, og hvor eventuelle bivirkninger fortsat er tålelige.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvad er Ozempic?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x