Hvilke tilskudsregler findes der til vægttabsmedicin?

Hvilke tilskudsregler findes der til vægttabsmedicin? 

Find ud af, om du kan få tilskud til dine udgifter til vægttabsmedicin

Vægttabsmedicin er meget dyrt, og du skal betale af egen lomme. I Danmark gives der på nuværendetidspunkt desværre ikke tilskud til vægttabsmedicinen.

Tilskudsregler

I Danmark kan man ikke få tilskud fra sygesikringen til vægttabsmedicin. Det skyldes ganske enkelt, at man har vurderet, at de samfundsøkonomiske omkostninger, det vil medføre, ikke kan stå mål med den sundhedsmæssige og dermed samfundsøkonomiske gevinst.

Enkelttilskud: Man kan som læge søge om enkelttilskud til en patient, som er i særlig risiko. Virkeligheden er blot, at det er meget svært at få godkendt et enkelttilskud.

Tilskud fra Sygeforsikringen Danmark: Ved årsskiftet ophører muligheden for at få tilskud for medlemmer af Sygeforsikringen Danmark. Man har før dette kunnet få dækket op til mellem 25-50 % af udgifterne.

Det er umuligt at spå om hvad der vil ske på området, men for nuværende er der kun ganske få, der kan få tilskud.

Forventningen blandt patienter og formentlig også producenten er, at jo mere data vi får på, at medicinen kan virke forebyggende for livsstilssygdomme, jo større er chancen for, at der kommer et generelt tilskud. Muligvis til mere specifikke patientgrupper.

Få svar på de typiske spørgsmål om vægttabsmedicin

Nej, der ydes generelt ikke tilskud fra sygesikringen i Danmark til vægttabsmedicin. Det er en udgift, du skal dække af egen lomme.

Beslutningen om ikke at yde tilskud skyldes en vurdering af, at de samfundsøkonomiske omkostninger ikke står mål med den forventede sundhedsmæssige og dermed samfundsøkonomiske gevinst.

Ja, læger kan søge om enkelttilskud for patienter i særlig risiko, men i praksis er det meget svært at få godkendt et sådant tilskud.

Ja, medlemmer af Sygeforsikringen Danmark kunne tidligere få dækket mellem 25-50% af udgifterne til vægttabsmedicin, men denne mulighed ophørte ved årsskiftet 2023/2024.

Der er en forventning om, at tilskudsreglerne kan ændre sig, hvis der kommer mere data, der understøtter, at medicinen kan forebygge livsstilssygdomme. Dette kunne potentielt åbne op for tilskud til specifikke patientgrupper i fremtiden.

Det anbefales at følge med på relevante sundhedsportaler og myndigheders hjemmesider for opdateringer omkring tilskudspolitikker og eventuelle ændringer.

Du kan søge information på internettet, hvor du kan finde aktuelle detaljer og retningslinjer omkring tilskud til medicin, herunder vægttabsmedicin.

Uden tilskudsmuligheder kan du overveje andre måder at finansiere din medicin på, såsom at tilpasse dit budget.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvor meget kan jeg forvente at tabe mig på vægttabsmedicin?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x