Hvilke former for vægttabsmedicin findes der?

Hvilke former for vægttabsmedicin findes der? 

Bliv klogere på Saxenda, Wegovy og de nye former for vægttabsmedicin, der er på vej 

Victoza, Saxenda, Ozempic, Wegovy – du har sikkert hørt disse navne blive nævnt i forbindelse med omtalen af vægttabsmedicin. Både Saxenda og Wegovy er godkendt i Danmark til behandling af overvægt. Wegovy kan betragtes som turbo-udgaven af Saxenda.

Victoza og Saxenda

Vægttabsmedicin sælges under forskellige navne afhængigt af, hvilket lægemiddel medicinen indeholder. Liraglutid sælges under navnene Victoza til diabetes-behandling og Saxenda til behandling af overvægt. Saxenda er egentlig bare Victoza i en større dosis.

Ozempic og Wegovy

Semaglutid sælges under navnene Ozempic til diabetes-behandling og Wegovy til behandling af overvægt. Wegovy er egentlig bare Ozempic i en større dosis.

Wegovy er turbo-udgaven af Saxenda

Både Saxenda og Wegovy er godkendt i Danmark til behandling af overvægt og fedme. Man kan sige, at Wegovy er turbo-udgaven af Saxenda, da den har vist større vægttab i kliniske studier. Wegovy er derfor den foretrukne vægttabsmedicin i Danmark, som det ser ud lige nu. Wegovy kommer i injektionsform. Patienten skal indsprøjte dosis i underhuden en gang om ugen. I de kommende artikler ”Hvordan stikker jeg mig selv med vægttabsmedicin” og “Hvordan håndterer jeg brugte nåle” kan du læse mere om, hvordan du kommer godt i gang med at tage medicinen.

Ny vægttabsmedicin på vej 

Både Saxenda og Wegovy produceres af Novo Nordisk. Flere medicinalfirmaer er på vej med nye varianter af vægttabsmedicin, fx medicinalfirmaet Elli-Lilly, der ventes at lancere et præparat, som indeholder Tirzepatid, og studier har vist endnu større vægttab og behandling af prædiabetes sammenlignet med Semaglutid, der er det virksomme lægemiddel i Wegovy. I artiklen “Ny vægttabsmedicin på vej” kan du læse mere om de nye varianter af vægttabsmedicin, der angiveligt bliver lanceret inden for den kommende tid.

Andre præparater til behandling af overvægt

Der findes andre og ældre præparater på markedet, som kan anvendes til behandling af overvægt. Disse præparater udskrives ikke meget mere, da effekt og bivirkningsprofil ikke kan sammenlignes med de resultater, man kan opnå på de nyere former for vægttabsmedicin som Wegovy.

Der kan dog stadig være patienter, som tager midler som for eksempel nedsætter optagelsen af fedt fra maden, såsom Orlistat.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvad er Victoza?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x