Er jeg berettiget til at få vægttabsmedicin?

Er jeg berettiget til at få vægttabsmedicin?

Vægttabsmedicin er ikke for alle – læs med og se, om du er i målgruppen 

De retningslinjer, som lægerne følger, foreskriver, at patienten skal have et BMI over 30 eller over 27 + andre følgesygdomme for at komme i betragtning til medicinen.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer og lægen bestemmer, hvem der må få vægttabsmedicin 

Måske er du nået dertil, hvor du føler dig forholdsvis afklaret om, at du har lyst til at afprøve vægttabsmedicin. Næste spørgsmål bliver så, om du er berettiget til at få den. Vægttabsmedicin er nemlig ikke for alle, og Sundhedsstyrelsen har opstillet retningslinjer for, hvem der må få udskrevet medicinen.

De retningslinjer, som lægerne følger, foreskriver, at patienten skal have et BMI over 30 eller over 27 + andre følgesygdomme for at komme i betragtning til medicinen. Andre følgesygdomme kan for eksempel være prædiabetes eller forhøjet kolesterol.

De generelle anbefalinger siger fortsat, at medicinsk behandling imod overvægt ikke skal være førstevalget, og hvis det alligevel vurderes lægeligt relevant med medicinsk behandling, så skal denne behandling suppleres med ændringer i livsstil, og vurderes at kunne bedre patientens helbred væsentligt.

Hvem bør ikke tage vægttabsmedicin

Hvis man er gravid eller ammer, frarådes det at tage vægtmedicin. Det samme er gældende, hvis du lider af en alvorlig lever-eller nyresygdom eller har type 1-diabetes. Da vægttabsmedicin er receptpligtigt, vil det altid kræve en grundig samtale og forundersøgelse hos en læge, før et behandlingsforløb sættes i gang.

Kender du dit BMI? Prøv vores beregner

For at kunne få udskrevet vægttabsmedicin skal du have et forhøjet BMI.

Aktuelt er grænsen på 30, eller 27 hvis du har følgesygdomme.

Er du i tvivl om dit BMI? Så prøv denne beregner.

Beregn din BMI her

Få svar på de typiske spørgsmål om vægttabsmedicin

For at være berettiget til vægttabsmedicin skal du have et Body Mass Index (BMI) på over 30, eller over 27 hvis du også har andre følgesygdomme som for eksempel prædiabetes eller forhøjet kolesterol.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer foreskriver, at vægttabsmedicin ikke skal være førstevalget til behandling af overvægt. Medicinen bør kun overvejes, når ændringer i livsstil alene ikke har været tilstrækkelige, og det vurderes, at medicinen kan forbedre patientens helbred væsentligt.

Vægttabsmedicin frarådes blandt andet til personer, der er gravide eller ammer samt personer med alvorlige lever- eller nyresygdomme eller type 1-diabetes.

For at vurdere din berettigelse skal først du kende dit BMI. Dette kan du beregne ved hjælp af vores BMI-beregner, som du finder her. Desuden skal du til lægen, og i samråd med lægen besluttes endeligt, om du kan få behandlingen.

Før du kan få vægttabsmedicin, skal du gennemgå en grundig medicinsk evaluering og samtale med en læge, der vil vurdere din sundhedsmæssige situation og afgøre, om medicinen er egnet for dig.

Nej, ifølge de gældende retningslinjer skal du enten have et BMI på over 30, eller over 27 med tilknyttede følgesygdomme for at kvalificere dig til medicinsk behandling med vægttabsmedicin.

Ja, hvis du ikke er berettiget til vægttabsmedicin, anbefales det at fokusere på livsstilsændringer såsom kost og motion. Det kan være hjælpsomt at rådføre sig med sundhedsprofessionelle for at udarbejde en personlig plan for vægttab. I SenseMyDiet kan vi hjælpe dig med at lære at beherske dine spisevaner.

Den lægelige vurdering inkluderer en gennemgang af din medicinske historie, en fysisk undersøgelse og diskussion om dine forventninger og mål med behandlingen. Det er vigtigt at sikre, at fordelene ved medicinen opvejer eventuelle risici.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvordan får jeg vægttabsmedicin?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x