Hvad er vægttabsmedicin?

Hvad er vægttabsmedicin? 

Find ud af, hvad vægttabsmedicin er, og hvordan vægttabsmedicin virker 

Vægttabsmedicin er kort fortalt medicin, der virker ved at efterligne kroppens eget mæthedshormon (GLP-1), så trangen til at spise nedsættes.

Er du træt af kampen mod overvægt? 

Har du selv kæmpet med overvægt på et eller flere tidspunkter i dit liv? Så ved du også, hvor urimelig og udtrættende en proces, det kan være. Tanker om mad og vægt tager over og fylder det meste af din tankevirksomhed, plager dig med følelser fra alle hylder af registeret: Skyldfølelse, frustration, opgivelse og mindreværd på den ene side og beslutsomhed, kampgejst, viljestyrke og vedholdenhed på den anden. I en vedvarende opslidende linedans, hvor optur går hånd i hånd med nedtur – på repeat.

Du har garanteret prøvet alt. Den ene slankekur og livsstilsomlægning efter den anden, motion og mentalt arbejde. Det er formentlig lykkedes for dig flere gange at opnå et vægttab, måske endda et større et af slagsen. Men efter noget tid er kiloene lige så stille og roligt vendt retur. Følelsen af opgivenhed ligger forståeligt nok lige for.

Mere end halvdelen af os er overvægtige eller fede

Dette scenarie er der rigtig mange mennesker, der kender alt for godt. For faktisk fortæller tal fra Sundhed.dk, at 52 % af den voksne befolkning i Danmark er overvægtige eller fede*. For en stor del af de mennesker, der lever med overvægt, og gennem årene har afprøvet forskellige metoder til vægttab, kan vægttabsmedicin have sin berettigelse og være det rigtige valg. Det er dog et komplekst valg af træffe, hvor der skal tages højde for mange forskellige problemstillinger. Det er altid klogt og vigtigt at være så oplyst som muligt, før du beslutter dig for, om vægttabsmedicin er det rigtige valg for dig

Hvordan påvirker overvægt og fedme din krop og din sundhed? 

Man kan sagtens være sund og samtidig være overvægtig. Når man måler overvægt, benytter man BMI. BMI er en beregning, som vurderer din kropsvægt i forhold til din højde, altså om din vægt passer til din højde. Der tages ikke højde for fordelingen af kropsvægt, hvor meget der udgør fedtvæv eller muskelmasse. Man kan derfor opleve at have et forhøjet BMI, hvis man er meget muskeltrænet og ikke særlig høj. Man kan ligeledes være sund, defineret ved at man ikke har nogle sygdomme, og stadig have et forhøjet BMI.

Når du er overvægtig på grund af en forhøjet fedtmasse, så vil du dog være i risikozonen for at udvikle livsstilsygdom. Megen forskning viser, at overvægt er associeret med øget risiko for livsstilssygdomme som diabetes og hjertekarsygdom. Du vil også være i større risiko for at udvikle smerter fra bevægeapparatet.

Prøv vores BMI-beregner

Beregn dit BMI her

Hvordan virker vægttabsmedicin?

*Målt på BMI, hvor man naturligvis skal tage højde for den unøjagtighed, der ligger i denne beregningsmetode, der fejlagtigt kan klassificere meget lave eller meget muskuløse personer som overvægtige, uden at de har en stor fedtmasse.

Kilde: Sundhed.dk

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvilke former for vægttabsmedicin findes der?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x