Hvordan får jeg vægttabsmedicin?

Hvordan får jeg vægttabsmedicin? 

Læs med her og find ud af, hvordan du tager hul på processen med vægttabsmedicin 

Et behandlingsforløb med vægttabsmedicin starter altid ved din egen praktiserende læge eller hos en læge med speciale i medicinsk vægttab. Lægen kender til Sundhedsstyrelsens retningslinjer og vil tage en grundig snak med dig.

Du starter ved egen læge 

Det vil altid kræve en tur forbi lægen, for vægttabsmedicin er receptpligtigt og kan som sådan kun ordineres af en læge. Som oftest vil man opsøge egen praktiserende læge, men du kan også vælge at gå til en privat læge med speciale i vægttabsmedicin. De findes rundt omkring i hele landet. De retningslinjer, som lægerne følger, foreskriver, at patienten skal have et BMI over 30 eller over 27 +andre følgesygdomme for at komme i betragtning til medicinen. Andre følgesygdomme kan for eksempelvære prædiabetes eller forhøjet kolesterol.

De generelle anbefalinger siger fortsat, at medicinsk behandling imod overvægt ikke skal være førstevalget, og hvis det alligevel vurderes lægeligt relevant med medicinsk behandling, så skal behandlingen suppleres med ændringer i livsstil, og vurderes at kunne forbedre patientens helbred betydeligt.

Vær opmærksom på den læge, du vælger 

Det er værd at hæfte sig ved, at alle læger har ordinationsret i Danmark. Det betyder, at du kan møde læger, som gerne udskriver medicin, selvom det ikke er indenfor de generelle anbefalinger – dette kaldes en ”off-label”-ordination. Her tager den læge, som udskriver medicinen, selv ansvar for effekt og bivirkninger, da der ikke vil være relevante studier, som understøtter behandlingen.

På internettet florerer også mulighed for at købe medicinen i udlandet, uden at der er en læge involveret. Her vil det være på helt eget ansvar at tage medicinen. Vi kan IKKE anbefale, at man bruger denne tilgang.

Dit BMI er en afgørende faktor

For at kunne få udskrevet vægttabsmedicin skal du have et forhøjet BMI.

Aktuelt er grænsen på 30, eller 27 hvis du har følgesygdomme.

Beregn din BMI her

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Jeg er bange for at starte op på vægttabsmedicin – hvad gør jeg?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x