Hvad er Wegovy?

Hvad er Wegovy?

Find ud af, hvad Wegovy er for et lægemiddel, og hvordan det virker

Wegovy er egentlig bare Ozempic i en større dosis. Ozempic er et lægemiddel, der er udviklet til patienter med type 2-diabetes. En af de opdagede sideeffekter til medicinen er vægttab, og ved at udvikle Wegovy, der som nævnt er Ozempic i en større dosis, må lægemidlet anvendes som vægttabsmedicin. Wegovy er baseret på lægemidlet Semaglutid.

Hvem har brug for Wegovy?

Wegovy er et lægemiddel, der er udviklet til mennesker, der kæmper med overvægt eller fedme, og som ikke har haft held med at komme kiloene til livs med livsstilsomlæggende tiltag. Man skal opfylde særlige kriterier for at få medicinen udskrevet. Det kræver en egnethedsvurdering og dernæst en recept fra en læge, før man kan få udskrevet medicinen.

Hvordan virker Wegovy?

Wegovy er baseret på lægemidlet Semaglutid. Semaglutid virker ved at efterligne det naturlige hormon GLP-1, der sænker blodsukkeret og hæmmer appetitten. GLP-1 udskilles fra tarmen, men virker kun i relativt kort tid efter et måltid. Semaglutid har samme virkning som GLP-1, men er meget mere stabilt og virker over meget længere tid end det naturlige hormon. Semaglutid er også mere stabilt end lægemidlet Liraglutid, der findes i Victoza og Saxenda.

Kliniske forsøg, hvor overvægtige personer deltog, har vist, at lægemidlerne har den sideeffekt, at de udover at behandle diabetes også fører til vægttab. Årsagen er netop, at de virker ved at sænke appetitten. Kroppen får dermed hjælp til at reducere energiindtaget ved at påvirke mæthedscentret i hjernen samt reducere følelsen af sult og madtrang. Desuden reduceres trangen til kalorierig mad. Man taber sig derfor, fordi medicinen påvirker følelsen af mæthed, det vil sige, at mængden af mad, man indtager, falder på grund af mindre appetit. Det er herved, man opnår et kalorieunderskud. Nogle oplever i tillæg madlede og kvalme, hvilket også er en del af årsagen til, at man ikke indtager så meget mad. Det er på grund af disse bivirkninger, at flere må opgive at indtage medicinen. Kvalme, diarré og mavesmerter er ikke en rar følgesvend. Svimmelhed kan også, for flere, være en meget generende bivirkning

Hvordan tager jeg Wegovy?

Wegovy tages som ugentlige injektioner, hvor man trapper langsomt op i dosis i samråd med lægen, indtil man når enten maksimal dosis eller den dosis, hvor man har effekt og tålelige bivirkninger.

Få svar på de typiske spørgsmål om Wegovy

Wegovy er et lægemiddel til vægttabsbehandling baseret på det aktive stof Semaglutid, der også anvendes i behandlingen af type 2-diabetes under navnet Ozempic. Wegovy anvendes i en højere dosis end Ozempic, og er specifikt godkendt til behandling af svær overvægt hos voksne, som ikke har opnået vægttab gennem diæt og motion alene.

Wegovy er godkendt til voksne med svær overvægt, som har forsøgt at tabe sig gennem livsstilsændringer uden tilstrækkeligt resultat. Patienter skal opfylde bestemte medicinske kriterier for at blive betragtet som egnede til behandlingen, der kræver en lægelig vurdering og recept.

Wegovy virker ved at efterligne virkningen af det naturlige hormon GLP-1, hvilket bidrager til at sænke blodsukkeret og hæmme appetitten. Ved at forlænge mæthedsfølelsen og reducere følelsen af sult hjælper det mennesker med at indtage færre kalorier og dermed tabe sig.

Wegovy administreres gennem ugentlige injektioner. Dosis øges gradvist over tid, i samråd med din læge, til den mest effektive dosis, der stadig tillader, at eventuelle bivirkninger er håndterbare. Denne gradvise dosisforøgelse hjælper med at minimere bivirkninger.

Hovedforskellen mellem Wegovy og Ozempic ligger i doseringen og det primære formål med medicinen. Mens begge indeholder Semaglutid, er Wegovy i en højere dosis og godkendt specifikt til behandling af svær overvægt, hvorimod Ozempic primært anvendes til at behandle type 2-diabetes.

De mest almindelige bivirkninger ved Wegovy omfatter kvalme, diarré, mavesmerter og i nogle tilfælde svimmelhed. Disse bivirkninger kan være midlertidige, men hvis de bliver ved med at være generende, er det vigtigt at kontakte din læge.

Ikke alle vil være egnede til behandling med Wegovy. En grundig medicinsk vurdering er nødvendig for at afgøre, om Wegovy er et passende behandlingsvalg, baseret på individuelle sundhedsmæssige forhold og tidligere erfaringer med vægttabsforsøg.

Hvis du oplever bivirkninger, mens du tager Wegovy, er det vigtigt at kontakte din læge. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at justere dosis eller overveje andre behandlingsmuligheder. Din læge kan tilbyde råd og støtte til at håndtere bivirkninger effektivt.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Er der ny vægttabsmedicin på vej?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x