Hvad er Victoza?

Hvad er Victoza? 

Find ud af, hvad Victoza er for et lægemiddel, og hvordan det virker 

Victoza er et lægemiddel, der er udviklet til patienter med type 2-diabetes. Victoza er baseret på lægemidlet Liraglutid. Victoza anvendes ikke til særskilt behandling af overvægt.

Hvem har brug for Victoza? 

Hvis du har type 2-diabetes betyder det, at din krop ikke bruger insulin effektivt, og/eller at den ikke producerer tilstrækkeligt med insulin. Insulin er et hormon, der hjælper med at regulere dit blodsukkerniveau ved at lade sukker (glukose) fra fødevarer komme ind i dine celler, hvor det kan bruges som brændstof. Når din krop har svært ved at bruge insulin ordentligt, stiger dit blodsukkerniveau, hvilket kan føre til sundhedsproblemer. I mange tilfælde kan du kontrollere det forhøjede blodsukker med diæt, vægttab og motion, men hvis disse tiltag ikke er tilstrækkelige til at holde blodsukkeret inden for normalområdet, kan det være nødvendigt at supplere med medicin.Victoza er et lægemiddel, der øger frigørelsen af insulin fra bugspytkirtlen og samtidig hæmmer frisættelsen af glukose fra leveren. Dette medvirker til et mere stabilt og lavere blodsukkerniveau. Ydermere påvirker medicinen hastigheden, hvormed mavesækken tømmes for mad efter et måltid, og på den måde nedsætter det appetitten og øger mæthedsfornemmelsen af den mad, man indtager.

Hvordan virker Victoza? 

Victoza er baseret på lægemidlet Liraglutid. Liraglutid virker ved at efterligne det naturlige hormon GLP-1, der sænker blodsukkeret og hæmmer appetitten, som nævnt ovenfor. GLP-1 udskilles fra tarmen, men virker kun i relativt kort tid efter et måltid. Semaglutid har samme virkning som GLP-1, men er meget mere stabilt og virker over meget længere tid end det naturlige hormon. Liraglutid er knap så stabilt og virker knap så længe som lægemidlet Semaglutid, der findes i Ozempic og Wegovy.

Hvordan tager jeg Victoza?

Victoza skal tages som daglige injektioner, hvor man, sammen med en læge, trapper langsomt op til den dosis, som giver den ønskelige effekt under hensyntagen til eventuelle bivirkninger.

Forskellen på type 1-og type 2-diabetes

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvad er Saxenda?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x