Er der ny vægttabsmedicin på vej?

Er der ny vægttabsmedicin på vej?

Flere medicinalfirmaer er på vej med ny vægttabsmedicin–bliv opdateret på de seneste strømninger 

Medicinalvirksomheden Eli Lilly er på vej med en ny form for vægttabsmedicin, der skulle være endnu mere effektiv end Saxenda og Wegovy.

Hvilke former for vægttabsmedicin er på vej?

Både Saxenda og Wegovy produceres af Novo Nordisk. Flere medicinalfirmaer er på vej med nye varianter af vægttabsmedicin, for eksempel medicinalfirmaet Elli Lilly, der ventes at lancere et præparat, som indeholder Tirzepatid. Studier har vist endnu større vægttab og bedre behandling af prædiabetes end Semaglutid, der er det virksomme lægemiddel i Wegovy. Tirzepatid består af både GLP-1 agonist og GIP. GIP (gastrisk inhibitorisk polypeptid) frigives også fra tarmen og arbejder sammen med GLP-1 om de samme funktioner i kroppen.

Hvad kan vi vente os af vægttabsmedicin i fremtiden? 

Det tager lang tid at udvikle og få godkendt et lægemiddel til salg på markedet, men generelt set søger forskerne altid efter at udvikle mere effektive lægemidler, som giver bedre behandlingsresultater og færre bivirkninger. En spændende udvikling i fremtiden kunne være brugen af kombinationsbehandlinger. På samme måde som behandlingen af forhøjet blodtryk involverer forskellige typer medicin, der virker på forskellige måder i kroppen, kan vi se lignende tilgange inden for vægttabsbehandling. Yderligere skrider forskningen frem mod mere personlig medicin. Genetisk tilpassede behandlinger kan blive en realitet, hvor medicin skræddersys til den enkeltes genetiske profil. Dette vil hjælpe med at optimere behandlingsresultater og minimere bivirkninger, da behandlingen tilpasses individuelle behov og forudsætninger.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvad er fordelene ved vægttabsmedicin?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x