Hvad er Ozempic?

Hvad er Ozempic?

Find ud af, hvad Ozempic er for et lægemiddel, og hvordan det virker 

Ozempic er et lægemiddel, der er udviklet til patienter med type 2-diabetes. Ozempic er baseret på lægemidlet Semaglutid. Lægemidlet anvendes kun til patienter, der lider af type 2-diabetes, og er ikke godkendt til behandling af overvægt som primær indikation.

Hvem har brug for Ozempic?

Hvis du har type 2-diabetes betyder det, at din krop enten helt eller delvist er stoppet med at producere insulin. I mange tilfælde kan du kontrollere det forhøjede blodsukker med diæt, vægttab og motion, men hvis disse tiltag ikke er tilstrækkelige til at holde blodsukkeret inden for normalområdet, kan det være nødvendigt at supplere med medicin. Ozempic er et lægemiddel, der øger udskillelsen af insulin fra bugspytkirtlen, samt reducerer frigivelsen af glukose fra leveren. Det anvendes kun til patienter med type 2-diabetes.

Hvordan virker Ozempic?

Ozempic er baseret på lægemidlet Semaglutid. Semaglutid virker ved at efterligne det naturlige hormon GLP-1, der sænker blodsukkeret og hæmmer appetitten. GLP-1 udskilles fra tarmen, men virker kun i relativtkort tid efter et måltid. Semaglutid har samme virkning som GLP-1, men er meget mere stabilt og virker over meget længere tid end det naturlige hormon. Semaglutid er også mere stabilt end lægemidlet Liraglutid, der findes i Victoza og Saxenda.

Hvordan tager jeg Ozempic?

Ozempic tages som en ugentlig indsprøjtning. Det har en væsentlig højere halveringstid end Liraglutid, hvilket gør, at det er virksomt i kroppen i længere tid. Derfor behøver man blot at dosere en gang om ugen i stedet for en gang dagligt, som ved lægemidlerne der er baseret på Liraglutid.

Forskellen på type 1-og type 2-diabetes

Læs om forskellene på type 1- og type 2-diabetes under artiklen om Victoza.

Få svar på de typiske spørgsmål om Ozempic

Ozempic er et receptpligtigt lægemiddel til behandling af type 2-diabetes. Det indeholder det aktive stof Semaglutid, som hjælper med at regulere blodsukkeret ved at efterligne virkningen af det naturlige hormon GLP-1. Ozempic bruges til at forbedre blodsukkerkontrollen i kombination med diæt og motion.

Ozempic er tiltænkt patienter med type 2-diabetes, som har behov for yderligere hjælp til at kontrollere deres blodsukkerniveau. Det er for dem, der ikke har opnået tilstrækkelige resultater gennem livsstilsændringer såsom kostomlægning, vægttab og regelmæssig motion. Man skal som regel have afprøvet et andet middel imod type 2-diabetes, inden Ozempic enten tillægges eller udskrives som alternativ.

Ozempic virker ved at efterligne GLP-1, son er et hormon, der naturligt udskilles i kroppen efter måltider og hjælper med at regulere blodsukkeret. Det øger frigivelsen af insulin, når blodsukkeret er højt, sænker mængden af glukose, som leveren producerer, og forlænger mæthedsfornemmelsen, hvilket kan hjælpe med at nedsætte fødeindtagelse.

Ozempic administreres som en indsprøjtning en gang om ugen. På grund af lægemidlets lange halveringstid er det ikke nødvendigt at tage det mere end én gang ugentligt, hvilket gør behandlingen mere bekvem sammenlignet med daglige injektioner, som andet diabetesmedicin kræver.

Ozempic adskiller sig fra andet diabetesmedicin, såsom Liraglutid-baserede lægemidler (Victoza og Saxenda), ved at have en længere halveringstid, hvilket betyder, at det forbliver aktivt i kroppen i længere tid. Dette gør, at det kun skal tages en gang om ugen, hvilket kan være en fordel for patientens livskvalitet og overholdelse af behandlingen.

Som med alle lægemidler kan der være bivirkninger ved at tage Ozempic. De mest almindelige bivirkninger omfatter maveproblemer som kvalme, opkastning, diarré og forstoppelse. Det er vigtigt at tale med din læge om potentielle bivirkninger, og hvordan de bedst håndteres.

Ozempic er primært godkendt til behandling af type 2-diabetes, men behandling hermed har vist, at patienter kan opleve vægttab som en sideeffekt af behandlingen. Ozempic er ikke godkendt til behandling af vægttab i Danmark, men da overvægt ofte er en del af sygdomsbilledet ved type 2-diabetes, kan Ozempic være et godt behandlingsvalg for mange.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvad er Wegovy?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x