Hvad er Ozempic?

Hvad er Ozempic?

Find ud af, hvad Ozempic er for et lægemiddel, og hvordan det virker 

Ozempic er et lægemiddel, der er udviklet til patienter med type 2-diabetes. Ozempic er baseret på lægemidlet Semaglutid. Lægemidlet anvendes kun til patienter, der lider af type 2-diabetes, og er ikke godkendt til behandling af overvægt som primær indikation.

Hvem har brug for Ozempic?

Hvis du har type 2-diabetes betyder det, at din krop enten helt eller delvist er stoppet med at producere insulin. I mange tilfælde kan du kontrollere det forhøjede blodsukker med diæt, vægttab og motion, men hvis disse tiltag ikke er tilstrækkelige til at holde blodsukkeret inden for normalområdet, kan det være nødvendigt at supplere med medicin. Ozempic er et lægemiddel, der øger udskillelsen af insulin fra bugspytkirtlen, samt reducerer frigivelsen af glukose fra leveren. Det anvendes kun til patienter med type 2-diabetes.

Hvordan virker Ozempic?

Ozempic er baseret på lægemidlet Semaglutid. Semaglutid virker ved at efterligne det naturlige hormon GLP-1, der sænker blodsukkeret og hæmmer appetitten. GLP-1 udskilles fra tarmen, men virker kun i relativtkort tid efter et måltid. Semaglutid har samme virkning som GLP-1, men er meget mere stabilt og virker over meget længere tid end det naturlige hormon. Semaglutid er også mere stabilt end lægemidlet Liraglutid, der findes i Victoza og Saxenda.

Hvordan tager jeg Ozempic?

Ozempic tages som en ugentlig indsprøjtning. Det har en væsentlig højere halveringstid end Liraglutid, hvilket gør, at det er virksomt i kroppen i længere tid. Derfor behøver man blot at dosere en gang om ugen i stedet for en gang dagligt, som ved lægemidlerne der er baseret på Liraglutid.

Forskellen på type 1-og type 2-diabetes

Læs om forskellene på type 1- og type 2-diabetes under artiklen om Victoza.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Hvad er Wegovy?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x