Jeg er bange for at starte op på vægttabsmedicin – hvad gør jeg?

Jeg er bange for at starte op på vægttabsmedicin – hvad gør jeg?

Mange oplever en angst i forbindelse med opstarten på vægttabsmedicin

Det er helt normalt at opleve en angst i forbindelse med de overvejelser, man kan gøre sig inden opstarten på vægttabsmedicin. Angsten kan handle om en skræk for at skulle stikke sig selv, bekymringer for bivirkninger eller det pres, som den ekstra udgift vil blive på økonomien. Man kan ligeledes gøres sig bekymringer om, hvad andre mon vil tænke.

Hvad kan du selv gøre?

Det første skridt er at anerkende dine følelser og bekymringer. Det er okay at være nervøs eller bange. Tal med nogen om dine følelser – det kan være en ven, et familiemedlem eller en professionel. At dele dine bekymringer kan ofte lette byrden. Sørg desuden for at opsøge pålidelig information om medicinen, så du har en bedre forståelse for, hvad du kan forvente. Måske kan du tage en ven eller et familiemedlem med til en lægekonsultation for yderligere støtte.

Ved voldsom angst bør du søge behandling

Angst kommer i mange grader og kan have mange forskellige udtryk. Grænsen mellem almindelig angst og en egentlig angstlidelse er flydende, men når angsten bliver en lidelse er den ofte kendetegnet ved at dukke op ud af det blå eller være stærkt overdreven i forhold til situationen. Den kan minde om en falsk alarm, hvor kroppen går i alarmberedskab uden en reel grund.

At opleve almindelig nervøsitet og bekymringer, når man enten står foran en stor beslutning eller skal tage hul på en livsforandrende proces, hvortil der er knyttet mange følelser og tanker, er fuldstændig almindeligt. og forståeligt. Du skal derfor ikke blive forskrækket, hvis du oplever en øget ængstelighed i forbindelse med beslutningsprocessen eller igangsættelsen på vægttabsmedicin.

Hvis din angst bliver så voldsom, at du ikke kan slippe den igen, bør du søge professionel hjælp. Går du med ubesvarede spørgsmål om processen, der trigger en angst, kan det være, at det er nok at tale med din læge. Det kan også være, at du har brug for at gå et spadestik dybere og vende dine reaktioner og tanker med en psykolog, der kan guide dig til at arbejde med angsten, så den kommer under kontrol.

Sæt realistiske forventninger 

Vær opmærksom på, at enhver medicinsk behandling indebærer en risiko for bivirkninger, men mange mennesker oplever kun milde eller ingen bivirkninger overhovedet. Sæt realistiske forventninger til din behandling og vær åben overfor eventuelle ændringer i dit velbefindende. Sørg derudover for at søge støtte hos dine nærmeste.

Få vægttabsmedicin med SenseMyDiet og Medstart*

Vi samarbejder med Medstart, som er en dansk udbyder af vægttabsbehandling. Vi har valgt at samarbejde med Medstart, da vi har tillid til, at du hos dem bliver mødt af god kvalitet og kompetent vejledning.

Medstart er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og følger gældende retningslinjer for udskrivelse af medicin. Hos Medstart får du personlig livsstilsvejledning og hjælp til din kost med adgang til SenseMyDiet.

Spar 200 DKK på din første betaling hos Medstart med dette direkte link.

Bliv medlem af SenseMyDiet Få vægttabsbehandling hos Medstart*

* Vægttabsmedicin forudsætter godkendt læge-tjek.

Jeg er lige startet på vægttabsmedicin – hvad skal jeg vide?
Notifikationer
Få besked når
0
Stil spørgsmål eller fortæl os hvad du synes!x
()
x